Primarul Misăilă C. Cristi Valentin măcelărește la începutul lunii august (2019) arborii de pe o stradă întreagă din centrul municipiului Focșani.


Primarul Misăilă C. Cristi Valentin măcelărește la începutul lunii august (2019) arborii de pe o stradă întreagă din centrul municipiului Focșani. Este vorba despre Strada Popa Șapcă, o stradă, până nu demult, plină de farmec tocmai datorită șirurilor de tei înalți, crescuți în 30 de ani, viguroși și sănătoși, cu un coronament extraordinar, care asigurau umbră și oxigen pentru locuitorii zonei.


Cetățenii revoltați au cerut explicații, iar când au primit răspunsurile autorităților locale s-au enervat și mai tare: "Teii n-au suficient loc să-și întindă rădăcinile între betoane" sau "Din cauza rădăcinilor, "umflă" trotuarele și pot duce la "evenimente neplăcute".

Repetenți la reciclare, campioni la defrișare, România suferă grav din cauza primarilor incompetenți care mai de care!

Așa cum ne-am obișnuit deja, din păcate, nu trece o săptămână să nu aflăm sau să nu fim martori la distrugerea spațiilor verzi din zonele urbane ale României. Pe lângă faptul că majoritatea primarilor sunt repetenți la reciclare și că nu sunt capabili să asigure un management eficient al deșeurilor municipale, România fiind pe penultimul loc în U.E. la reciclare (gunoiul ar trebui să fie sortat pe minim 4 categorii și reciclat încă din anul 2011), aceștia au devenit în ultimii ani și principalii inamici ai arborilor. Primarii, care mai de care mai incompetenți sau indolenți, fie "toaletează" fără pic de cunoștințe de specialitate, lăsând în urma lor mii de arbori ciuntiți, fie betonează rădăcinile copacilor din zonele urbane sau, așa cum tocmai s-a întâmplat la Focșani, defrișează fără milă arborii de pe străzi întregi.

PRIMARUL MISĂILĂ C. CRISTI VALENTIN SURSA FOTO FACEBOOK.COM
PRIMARUL MISĂILĂ C. CRISTI VALENTIN SURSA FOTO FACEBOOK.COM

Orice scuze invocă aceste autorități publice locale, în mod evident incompetente, arborii au nevoie de zeci de ani pentru a ajunge la același nivel de oxigenare și frumusețe precum cei pe care primarul Misăilă C. Cristi Valentin i-a măcelărit la Focșani, o pierdere pe care nu o vor mai putea recupera niciodată.