Deșeuri îngropate, pânza freatică poluată și răspunsul halucinant al Primăriei Sectorului 3, așa zis "Sectorul Verde" (video)
Se întâmplă în Sectorul 3, condus de către primarul Robert Negoiță. "Sectorul Verde" cum îi place dumnealui să-l supranumească. Deși, în realitate, și acest sector este repetent la reciclare sub bagheta autorităților publice locale și nu are nimic în comun cu un sector cu adevărat verde. Un soi de GreenWashing se regăsește și sub această pretenție nemeritată de a fi supranumit "Sectorul Verde".

 Un sector verde cu adevărat ar însemna să aibă o rată de sortare și de reciclare de peste 90%, o stație de compostare, o gestionare a deșeurilor municipale cât mai apropiată de conceptul "Zero Waste", aer curat și sigur, un consum redus al energiei electrice, transport în comun confortabil, sigur, eficient și bine administrat, piste pentru bicicliști intens folosite și răspândite la nivelul întregului sector, perdele forestiere și garduri vii la marginea tuturor arterelor rutiere, fără activități industriale poluante, parcuri și spații verzi bine administrate care să susțină biodiversitatea și suficiente ca număr pentru o bună purificare a aerului etc. Deci nu, Sectorul 3 NU este un sector cu adevărat verde!

În "Sectorul Verde" se îngropă deșeuri pentru că, deși se întâmplă la doar câțiva pași de sediul său central, Primăria Sectorului 3 (pretins a fi "verde") nici nu aude nici, nu vede!


Imaginile cu escavatorul care îngroapă deșeurile în "Sectorul Verde" circulă de câteva zile pe Facebook de când a fost postat pe pagina "Bucurestiul ENERVANT" dar cu toate acestea, chiar dacă primarul Robert Negoiță este foarte activ pe această rețea de socializare, încă nu am văzut nicio poziție oficială.

Răspunsul halucinant al Primăriei Sectorului 3, așa zis "Sectorul Verde"


Tot pe Facebook, am surprins o postare cu acest anunț pus la avizierul unei scări de bloc și pentru că nu aș ezita niciodată să scriu și despre inițiativele bune care încurajează economia circulară și protecția mediului înconjurător prin reciclare, am rugat Primăria S3, respectiv conducerea pretinsului "Sector Verde", să-mi comunice mai multe informații clare ca să pot scrie despre inițiativă. Răspunsul Primăriei Sectorului 3 a fost unul halucinant. Vă redau mai jos exact ce am întrebat și ce a răspuns Primăria. De reținut că am scris și pe Facebook în privat primarului Robert Negoiță și i-am semnalt că aștept un răspuns sub formă de comentarii la postările de pe pagina sa. Poate chiar nu se pricepe (sau poate se face că nu se pricepe) să citească mesajele private primite pe pagina sa oficiala de Facebook, dar acum nici nu mai contează asta. Contează doar faptul că despre un presupus program de sortare și reciclare destinat asociațiilor de proprietari din Sectorul 3 nu am primit nici până astăzi un răspuns.

S3 colectare sortata 06 Mai 2019Către Primăria Sectorului 3 din București
În atenția Primar Sector 3 - Robert Negoiță

Buna ziua!
Dorim mai multe informații despre afișul (atașat) pe care l-ați lipit
în scările de bloc. Vom scrie un articol despre acest lucru pe
romaniaecologica.ro dacă vom primi o copie a acestui afiș în format
electronic și suficiente informații.
Mulțumim!
Echipa România Ecologică

 

 

Răspunsul Primariei Sectorului 3, pretins a fi "Sectorul Verde", fără început, fără încheiere, fără "Bună ziua", fără "La revedere"


From: <Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.>
Date: Wed, May 8, 2019 at 9:19 AM
Subject: Re: solcitare informații serviciu de salubritate
To: <Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.>

Datele dumneavoastră personale sunt prelucrate de Primăria Sectorului 3, în conformitate cu prevederile art. 6 din Regulamentul (UE) 2016/679, în scopul indeplinirii atribuțiilor legale.
Datele pot fi dezvăluite unor terți în baza unui temei legal justificat. Vă puteți exercita drepturile prevăzute în Regulamentul (UE) 2016/679, printr-o cerere scrisă, semnată și datată transmisă pe adresa Primăriei Sector 3.

Video: În "Sectorul Verde" se îngropă deșeuri pentru că deși se întâmplă la câțiva pași de sediul central al Primăriei Sectorului 3