Spațiul verde din spatele sediului Ministerului Energiei, situat pe Calea Plevnei undeva între numerele 137 și 139, ce ar putea fi o oază de natură sau un parc frumos, a devenit un depozit ilegal de deșeuri și un focar de infecție. Locul se află la doar 300-400 de metri de sediul Primăriei Sectorului 6, condusă actualmente de către primarul Gabriel Mutu.

Imaginile au fost surprinse anul acesta, la sfârșitul lunii februarie, iar depozitul ilegal de deșeuri se întinde pe toată latura spațiului verde care pare a fi curtea din spatele Ministerului Economiei (Adresa: Splaiul Independenței nr. 202E, sector 6, București), pe o lungime de aproximativ 100 de metri, vizavi de Spitalul Clinic CF Witting (Calea Plevnei Nr. 142 - 144, Sector 6, București), muzeul Casa Maria Filotti (Calea Plevnei nr.130, Sector 6, București), câteva școli, o farmacie și câțiva pași mai încolo (circa 100 de metri) chiar și Spitalul Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila.

Nepăsarea face diferența!

Iată că, deși depozitul ilegal de deșeuri se află la doar câțiva pași de Primăria Sectorului 6, care își are sediul pe Calea Plevnei la nr.147-149, și este înconjurat de atâtea alte instituții publice și centre de interes pentru copii, nimeni din zonă nu a reușit până în acest moment, sau poate că nici măcar nu au încercat, să-i oprească pe cei care au transformat acest spațiu verde, care le poate da o gură de oxigen într-un oraș atât de poluat ca Bucureștiul, să îl transforme într-un focar de infecție cu deșeuri, cu gunoaie și șobolani, și cine știe ce alte mizerii generatoare de boli infecțioase.
harta deseuri ministerul energiei
Mai departe lăsăm imaginile să vorbească de la sine și mai adăugăm doar faptul că informațiile au fost transmise într-o sesizare oficială Gărzii Naționale de Mediu cu Ministerul Mediului și Primăria Municipiului București la CC. Vom reveni cu un update după ce primim răspunsurile oficiale.