Sectorul 3 din București, condus de către Robert Negoiță, nu-și merită titulatura "Sectorul Verde". Autoritățile publice locale din Sectorul 3 au rămas în continuare repetente la reciclare lăsând ghenele dintre blocuri să devină focare de infecție.
Rămân în continuare la părerea că Sectorul 3 din București, actualmente condus de către Robert Negoiță, nu-și merită titulatura "Sectorul Verde", chiar deloc! Și că această autointitulare este un fel de GreenWashing. În primul rând autoritățile publice locale din Sectorul 3 au rămas în continuare repetente la reciclare.

Aceste imagini demonstrează încă odată că nici după aproape un an de zile de când Primăria Sectorului 3 a preluat în totalitate serviciile de salubrizare nu este capabilă să ridice gunoiul la timp, lăsând ghenele dintre blocuri să devină focare de infecție unde colcăie șobolanii și că o sortare eficientă a deșeurilor municipale pentru reciclare rămâne în continuare, la mai bine de 9 ani de când ar fi trebuit să funcționeze eficient conform directivelor Europene, o provocare care depășește cu mult capacitatea administrativă a echipei PS3.

 Focare de infecție în Sectorul 3 Aleea Perișorului 20 Mai Focare de infecție în Sectorul 3 Drumul Murgului 06 Mai Focare de infecție în Sectorul 3 Drumul Murgului 20 Mai

 

Suntem la coada Europei... și la reciclare

România stă în continuare foarte prost la reciclarea deșeurilor municipale. Conform statisticilor Comisiei Europene suntem pe penultimul loc în UE la reciclare. Personal am îndoieli că de la ultimul loc am urcat pe penultimul având în vedere că topul a fost elaborat în baza informațiilor furnizate de către autoritățile române care de 9 ani nu au reușit să implementeze aproape deloc sisteme eficiente de colectare, sortare și reciclare. Este o mare harababură în domeniul reciclării, de la cadrul legal până la lipsa totală de informare și delăsarea de la nivelul autorităților publice locale pe întreg teritoriul țarii.

Între timp gropile de gunoi sunt din ce în ce mai toxice, deșeuri de tot felul sunt aruncate ilegal și depozitate în tot felul de locuri, nicio apă, nicio pădure și nicio câmpie nu a rămas nepoluată cu deșeuri municipale și industriale. Românii respiră un aer din ce în ce mai toxic iar de moștenirea pe care generațiile următoare o primesc ce să mai spunem, dezastru! O Românie frumoasă devenită din nepăsare și incompetență o țară a gunoaielor. Și toate astea de ce? Pentru că primarii sunt incapabili să privească imaginea de ansamblu, să meargă la guvern, oricare ar fi el, și să nu plece de acolo pană când nu rezolvă împreună problema cu adevărat. Dar primarii în primul rând, trebuie să se implice la capacitate maximă și să facă tot, până la limită, ce ține de ei. Nu să ignore prevederile legale în vigoare sau să invoce tot felul de scuze rușinoase sau înșelătoare.

Da, prima vină pentru poluarea cu deșeuri aparține primarilor, care mai de care mai indiferenți sau care invocă tot felul de scuze sclifosite fața de una dintre cele mai grave probleme de mediu și implicit de sănătate cu care România se confruntă în zilele noastre. Nu mai e nimic rămas nepoluat. Deșeuri, ambalaje de tot felul, aerul otrăvit cu arderea acestora și tot felul de emisii de substanțe toxice acoperă întreaga țară. Cu toate astea, majoritatea primarilor stau liniștiți în fotoliile lor și se ocupă de "mărunțișurile de partid" fără să se gândească la viitor și la ce rămâne în urma lor. Ce o să scrie despre mandatul lor în cărțile de istorie? Probabil nimic bun pentru că majoritatea nu reușesc, nu pot sau nu vor să iasă din acest tipar rușinos care domină România ultimilor 30 de ani.