Ulmii falnici de la Universitate omorâți prin "toaletare" de către incompetenții de la Primăria Capitalei. Ce spun Americanii!
Toți specialiștii de bună credință trag semnale după semnale de alarmă despre modul în care sunt "toaletați" arborii de către autoritățile publice locale. Imagini dezolante cu arbori ciuntiți găsim peste tot în țară, dar nicăieri nu-i mai rău ca în capitală. Atâta ură și dispreț față de arborii din București nu cred că s-a mai văzut vreodată în istorie. Este prăpăd!
Pe surse se vorbește despre posibile afaceri de partid, despre companii care transformă crengile și alte materiale lemnoase recoltate prin "toaletarea" arborilor de pe spațiile publice în peleți, și fac profit din acestă activitate. Oare acesta să fie motivul pentru care copacii din orașe sunt sub asediu de câțiva ani de zile? Nu știm, dar vom cerceta!

Sursa foto: Diana Culescu peisagista, dianaculescu.ro

În Occident, autoritățile statului fac campanii împotriva ciuntirii copacilor (așa zisa toaletare de la noi)

Washington State Department of Natural Resources (DNR): Pe termen lung toaletarea inadecvată a copacilor costă mai mult, le face rău și le scurtează durata de viață. Îngrijirea corespunzătoare a copacilor reduce daunele cauzate de furtună și ajută copacul să trăiască mai mult.

Ilustrațiile create de către DNR ar trebui să fie suficient de clare și pentru cel mai analfabet și incompetent primar ca să înțeleagă și să știe ce să le ceară celor pe care-i trimite la ciuntirea copacilor dacă vrea să aibă grijă de ei, nu să-i măcelărească. Nu o să-i încărcăm cu lucrări de specialitate și texte tehnice. Imaginile acestea sunt mai mult decât suficiente ca să înceteze abuzul arborilor! #Repetenții!

Ulmii falnici de la Universitate omorâți prin toaletare de către incompetenții de la Primăria Capitalei 8