Unde au dispărut  acele containere de tip IGLU (clopote) din Sectorul 5 sub mandatul de primar al cetățeanului Daniel Florea?
În Ianuarie 2018 îi aduceam în vedere primarului Daniel Florea din Sectorul 5 al capitalei faptul că legea 211/2011 obligă primarii să asigure containere speciale pentru sortarea deșeurilor. La scurt timp au apărut în tot sectorul containere de tip IGLU (clopote) precum cele din imagine.

 Dar ce să vezi?! Nicio "minune" nu ține prea mult atunci când vine vorba de seriozitatea autorităților publice locale. Ce a făcut nea' Florică? Ca prin minune, le-a făcut să dispară. De ce? Pentru că #NuLePasă!

Adesea am surprins cetățeni depunând reciclabile în aceste containere. Așa începe normalitatea. Așa ne civilizăm. Chiar dacă mulți cetățeni încă nu înțeleg importanța sortării gunoiului, existența acestor puncte de colectare dotate cu acele containere speciale, pe lângă faptul că este obligatorie prin lege, ajută și la educația populației. De asemenea, informarea populației despre reciclare și sortare este o obligație a Primarilor.

Doamna Ministru Gratiela Gavrilescu, foarte preocupată (doar) de politică în ultima vreme "doarme" și nu cere GNM să-i ia Primăriile la verificat. Angajații (i)responsabili din Ministerul Mediului stau liniștiți în continuare, cu nepăsare dar pe leafă mare, și nu suflă nicio vorbă Primarilor despre sortare și nici despre reciclare. Între timp România se sufocă de poluare!