Stânga: Bețișoare pentru urechi din plastic cu bumbac cultivat convențional: toxice, poluante și nereciclabile; Bumbacul convențional este una dintre cele mai tratate culturi (din agricultura intensivă) cu pesticide dăunătoare mediului înconjurător.  Dreapta: Bețișoare pentru urechi din hârtie cu mansoane 100% din bumbac organic. Ambalaj din carton reciclat și folie din hârtie semi-transparentă.
Atunci când alegi un produs în totalitate eco-prietenos alegi sănătatea, protejarea naturii și viitorul generațiilor următoare. Aceste bețișoare de urechi realizate integral din hârtie reciclată și bumbac organic este un exemplu clar că alternative prietenoase cu natura există. Dar, trebuie să înțelegem că ceea ce alegem să cumpărăm fiecare poate susține sau, dimpotrivă, poate descuraja producția și comercializarea unui produs.
Stânga:
Bețișoare pentru urechi din plastic cu bumbac cultivat convențional: toxice, poluante și nereciclabile; Bumbacul convențional este una dintre cele mai tratate culturi (din agricultura intensivă) cu pesticide dăunătoare mediului înconjurător.

Dreapta:
Bețișoare pentru urechi din hârtie cu mansoane 100% din bumbac organic. Ambalaj din carton reciclat și folie din hârtie semi-transparentă.

Diferența la preț mică, dar pentru natură imensă

Ambele variante de bețișoare pentru curățarea urechilor pot fi găsite în magazinele Carrefour. Deși este o diferență de preț insignifiantă impactul dintre cele două asupra sănătății și a mediului înconjurător este imens. Cele din plastic sunt atât de poluante încât, anul acesta, Parlamentul European, a votat pentru interzicerea lor, dar abia începând cu anul 2021. Până atunci, așa cum cunoaștem marile lanțuri de magazine, acestea vor continua să le vândă la raft. De aceea este important să știm diferența și să alegem întotdeauna varianta prietenoasă cu mediul. Până la urmă, cererea poate influența major oferta. Credeți că, dacă începând de astăzi nimeni nu ar mai cumpăra bețișoarele de urechi din plastic, nici măcar în cazul unor reduceri de preț semnificative, ar mai fi disponibile la raft?!Eurodeputații au aprobat în luna martie, anul curent, interzicerea din 2021 a produselor din plastic de unică folosință precum farfurii, tacâmuri sau paie. Parlamentul a votat cu 560 de voturi pentru, 35 împotrivă și 28 de abțineri acordul convenit cu miniștrii UE. Următoarele produse vor fi interzise în UE din 2021:

  1. Tacâmuri din plastic de unică folosință (furculițe, cuțite, linguri, bețișoare)
  2. Farfurii din plastic de unică folosință
  3. Paie din plastic
  4. Bețișoare de urechi din plastic
  5. Bețișoare din plastic pentru baloane
  6. Produse și recipiente pentru alimente din material plastic oxodegradabil și recipiente pentru băuturi fabricate din polistiren expandat
Nu uita! Produsul eco-prietenos este întotdeauna mai sănătos, #AlegeECO!