Diferențiere fără plastic la raft, între roșii bio și roșii convenționale
De preferat, pentru zero risipă și zero deșeuri, este ca toate legumele și fructele să se găsească vrac la fiecare raft, fără ambalaje din plastic sau de alt fel. Dar, pentru ca acest lucru să fie posibil, marii comercianți ar trebui să crească numărul de angajați de la fructe și legume, care să asiste cumpărătorii la cântar, astfel încât săculeții reutilizabili să fie etichetați corect, fără fraude.
Spun ,,săculeții reutilizabili", pentru că și pungile de unică folosință, fie și cele compostabile/biodegradabile ar trebui să dispară, fiind o comoditate care ne costă resurse naturale și contribuie la poluare.

Exemplul din imaginile următoare ne arată că, dacă nu vor să-și crească numărul de angajați, atunci marii comercianți ar putea să înlocuiască plasticul cu un carton certificat FSC (obținut în mod corect din surse sustenabile, regenerabile, fără a distruge pădurile).

Am cumpărat aceste roșii cherry bio românești dintr-un supermarket exact din acest motiv, pentru că nu sunt ambalate în plastic (am decis să nu mai menționez numele niciunui supermarket în contexte pozitive până când nu vor elimina complet plasticul de la fructe și legume). Lucru foarte rar întâlnit la raioanele de fructe și legume bio. Cumva, din păcate, "bio" a devenit "sinonim" cu poluarea cu plastic la fructe și legume în supermarket.Și pentru că încerc întotdeauna să fac tot ce îmi stă în putință pentru a nu genera deșeuri și pentru zero risipă, vă arăt și ce întrebuințare am găsit pentru cutia de carton în care au fost ambalate aceste roșii cherry bio românești. Toate aceste ghinde și semințe vor fi sădite în ghivece la fereastră pentru a obține câțiva puieți peste iarnă. Dacă vrei să afli cum fac asta, te invit să citești și articolul "Iarna asta încolțesc la geam stejari din ghinde, și la primăvară îi plantez afară!"

Cartonul te poate ajuta la Zero Deșeuri și Zero Risipă. Dacă nu-l mai poți refolosi, atunci pune-l în lada de compost și lasă râmele să-l transforme în pământ fertil și sănătos.