Pufina, prima hârtie igienică fără plastic pe care am găsit-o la raft, în supermarket. E bine, dar se poate mult mai bine!
Nu există niciun motiv plauzibil pentru care hârtia igienică să fie un produs care cauzează poluare cu plastic. Pufina pare să dea semne că înțelege asta. Este prima marcă disponibilă în supermarketurile din România, care își ambalează baxurile cu câte 6 role, în hârtie.
✅ PRO
1. Au înlocuit folia din plastic în care sunt ambalate rolele, cu hârtie. Excelent!
2. Este hârtie certificată Forest Stewardship Council (FSC), ceea ce înseamnă că materia primă provine din surse sustenabile gestionate responsabil. Fairplay!
3. Prețul este unul normal (pot fi diferențe de preț în funcție de supermarket, nu din cauza producătorului, vezi galeria foto de mai jos), nu s-au folosit de ambalajul din hârtie pentru a băga mâna mai adânc în buzunarul clienților (cum multe companii obișnuiesc să facă, doar pentru că își marchează un produs cu ,,bio" sau ,,biodegradabil"). Decent!
4. Calitate foarte bună. Super!
❎ CONTRA
1. De ce nu au înlocuit TOATE ambalajele din plastic cu hârtie sau, unde se impune, cu carton? Să meargă cu eliminarea plasticului până la capăt. Să fie fruntași!
2. Ce caută pachetele cu rolele ambalate în hârtie în baxuri cu folie din plastic?! Hârtia ondulată își face treaba la fel de bine. Știm că se poate💪Oamenii civilizați optează pentru Zero Risipă, cumpără pe cât posibil Fără Plastic, și Protejează ceea ce cu adevărat contează!
100% pentru #mediu