Un studiu, publicat în revista Atmospheric Environment, a demonstrat faptul că "barierele verzi" pot reduce semnificativ poluarea aerului.

Specialiștii recomandă administrațiilor publice locale și peisagiștilor urbani să înființeze "bariere verzi", alcătuite din copaci plus garduri vii cu o înălțime de cel puțin 1,7m la marginea drumurilor și în preajma locuințelor școlilor, grădinițelor, clădirilor în general.

ANA ARE un excelent oțet din cidru de mere presat la rece

Domeniile Panciu pune pe piață unul dintre cele mai bune oțeturi din cidru de mere pe care le găsiți în supermarket. Noi îl cumpărăm de ceva vreme și vă promitem că este excelent. Iată de ce:

Când toată planeta și mai ales România strigă cu disperare că ne sufocăm în poluarea cu plastic, MEGA IMAGE din Cluj oferă reducere de 20% celor care poluează cu plastic!

Capra Neagră cu trei iezi pozată în Munții Făgăraș. Or fi fost deja vânați?
Emil, un fotograf pasionat de frumusețea naturală a României, a postat pe pagina sa de Facebook o imagine mai rar întâlnită cu o capră neagră și cei trei iezi ai săi. Poza a fost făcută în luna iunie, 2020, în Munții Făgăraș.

Zero Risipă (Zero Waste) este un termen din ce în ce mai des întâlnit atunci când se discută despre resursele naturale ale Pământului și despre poluare. De asemenea, conceptul de Economie Circulară a fost introdus recent la nivelul UE, Parlamentul European și Comisia Europeană elaborând strategii ample de tranziție de la o economie liniară (care promovează risipa) la o economie circulară (care promovează reutilizarea materialelor și economisirea resurselor naturale și a materiilor prime).

Înainte să dai buzna la magazin pentru pesticide sintetice, adesea nocive pentru mediul înconjurător, încearcă metodele naturale de combatere a dăunătorilor din grădină. Această rețetă simplă cu usturoi, ardei iute și ceapă este secretul multor grădinari care își prepară singuri, cu ingrediente exclusiv naturale, unul dintre cele mai eficiente "pesticide" cu spectru larg de acțiune.

Stejarii plantați în ghivecele de la geamul Colegiului Național "Roman-Vodă" și-au întins "aripile"
O elevă de la Colegiul Național "Roman-Vodă" din orașul Roman, județul Neamț, a fost inspirată de articolul nostru "Iarna asta încolțesc la geam stejari din ghinde, și la primăvară îi plantez afară!" și a sădit 3 ghinde în ghivece, pe care le-a lăsat să încolțească la geam în clasă.

AQUA Carpatica se face că nu înțelege, Borsec se face că nu vede, Perla Harghitei se străduiește
O cititoare de nădejde din Constanța, cu inițiativă și spirit civic, a încercat să afle de la firmele care îmbuteliază apă plată/minerală la sticlă de sticlă, dacă acestea oferă și posibilitatea returnării sticlelor pentru a fi refolosite (reumplute). Prima dată ne-a scris nouă, apoi a contactat firmele despre care știa că au apă la sticlă. Redăm mai jos discuția, trageți dvs. concluzia!

Aș fi tentat să-i felicit pentru amabilitatea cu care angajații de la casa de marcat întâmpină clienții ajutându-i să pună produsele în sacoșă, DAR NU POT pentru ca ma întreabă insistent dacă doresc PUNGA DE PLASTIC
Aș fi tentat să-i felicit pentru amabilitatea cu care angajații de la casa de marcat întâmpină clienții ajutându-i să pună produsele în sacoșă, DAR NU POT pentru ca ma întreabă insistent dacă doresc PUNGA DE PLASTIC și nu îmi oferă o alternativă eco-prietenoasă în locul plasticului (iută, cânepă, in, bumbac etc.) pentru care aș spune da, chiar dacă ar trebui să plătesc câțiva lei în plus.

Când face cumpărături de la un magazin Profi din zona sa, își pune legumele și fructele vrac în coș, le duce la casă ca atare pentru a fi cântărite și achitate și le bagă direct în rucsac.
Avem foarte mulți cititori care ne inspiră. Astăzi am primit de la Alexa, din Sibiu, un exemplu de cumpărături legume și fructe fără plastic. Pentru că este un client eco-conștient, pentru că îi pasă. Încearcă să-și reducă consumul de plastic, cât de mult poate.