Cel mai bine e să îți bei cafeaua făcută la ibric, din boabe proaspăt măcinate
Față de alte variante, cafeaua la ibric nu poluează nici un pic. Zațul este un fertilizator excelent pentru plante, se poate pune în lada de compost sau pur și simplu împrăștia prin grădină. Există o sumedenie de modalități prin care se poate folosi: la tratamente faciale, la curățare, la săpunul de casă, la grădinărit și multe alte întrebuințări.

Om versus mașinărie, un concurs cu final neașteptat
Om versus mașinărie, activ versus sedentar, natural versus poluant, simplu versus sofisticat, prietenos cu natura versus toxic pentru mediu. Dacă nu ți-a interzis medicul, lasă mașinăriile sofisticate, pune mâna pe coasă, păstrează tradiția și condiția fizică totodată!

Comparativ cu țările de unde importă alimente, România folosește mult mai puține kilograme de pesticide la un hectar de teren cultivat
În România se folosesc mult mai puține pesticide față de majoritatea țărilor de unde se importă fructe, legume și alte alimente disponibile pe rafturile supermarketurilor. Conform ministerului agriculturii importăm 70% din ce consumăm în România. În timp ce agricultorii din România folosesc doar 0.8 Kg (800 grame) de pesticide pentru un hectar de teren agricol cultivat, agricultorii din alte țări ajung până la 52.6 Kg de pesticide folosite pentru un hectar de teren cultivat.

Omul transformă locul! Au creat o nouă pădure care a devenit casa a 293 de specii de plante, 172 de specii de păsări și 33 de specii de animale, dintre care unele erau pe punctul de dispariție.

La începutul anilor 2000, celebrul fotograf brazilian Sebastião Salgado și soția sa Lélia Wanick au decis să-și regenereze terenul de 600 de hectare din Aimorés, grav degradat. Au plantat peste 2 milioane de puieți de copaci cu angajați și voluntari timp de 18 ani.
Iar rezultatul este uimitor! Au creat o nouă pădure care a devenit casa a 293 de specii de plante, 172 de specii de păsări și 33 de specii de animale, dintre care unele erau pe punctul de dispariție.

Căpşunele. Când natura îți dăruiește ceva bun, din inimă!
Căpşunele: beneficii multple pentru sănătate, gust inegalabil, nu îngrașă, se pot crește relativ ușor în propria grădină sau chiar și pe balcon. Ce să mai, o minunăție de la natură.

Oameni buni, proiectul civic "România Ecologică" își caută o nouă echipă!
ONG-urile independente, agențiile interesate să promoveze produse ecologice sau companiile etice dornice să "adopte" proiectul nostru online (pagina, grupurile de Facebook și site-ul romaniaecologica.ro) sunt rugate să ne scrie la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pe Aleea Circului, intrarea blocului stă la umbra teiului din drum
Impresionant. Nu au tăiat acest tei, deși a crescut chiar pe mijlocul accesului către scara blocului. Am primit aceste imagini de la cineva din Sectorul 2 al capitalei însoțite de următorul mesaj:

Vrei o grădină de vis? Iată câteva idei și imagini pentru inspirație
Dacă te întrebi cum ar fi să ai propria ta grădină cu legume crescute natural și un loc minunat de relaxare în același timp, atunci această colecție de imagini și câteva recomandări s-ar putea să te inspire.

"Grădina" din damigeana închisă ermetic, un ecosistem autosuficient timp de 60 de ani
În anul 1960, David Latimer (Anglia) a plantat "o grădină" în interiorul unei damigene și a închis-o ermetic. A deschis-o și a udat planta în anul 1972 apoi a resigilat-o definitiv. Astfel a creat un ecosistem autosuficient timp de 60 de ani.

Recomandare, chiar rugăminte, pentru toți primarii din România: RENUNȚAȚI la măturile din plastic!
Cu fiecare utilizare acestea poluează cu sute de mii de particule ultra fine de microplastic. Așa se tocesc. În schimb, cumpărați mături naturale și susțineți în felul acesta micii întreprinzători locali, în loc să susțineți importatorii de produse din plastic din China sau alte state...