AQUA Carpatica se face că nu înțelege, Borsec se face că nu vede, Perla Harghitei se străduiește
O cititoare de nădejde din Constanța, cu inițiativă și spirit civic, a încercat să afle de la firmele care îmbuteliază apă plată/minerală la sticlă de sticlă, dacă acestea oferă și posibilitatea returnării sticlelor pentru a fi refolosite (reumplute). Prima dată ne-a scris nouă, apoi a contactat firmele despre care știa că au apă la sticlă. Redăm mai jos discuția, trageți dvs. concluzia!


Irina:
"Bună ziua, cunoașteți vreo firma care îmbuteliază apă minerală în sticle de sticlă care se pot returna? Țin minte că în copilărie așa făceam cu apa, sucuri, bere: mergeam cu sticlele goale și plăteam mai puțin. Am tot întrebat la multe magazine, dar mi s-a spus ca nu primesc sticlele înapoi."

România Ecologică:
"Bună! Borsec face asta dar foarte restrâns. Doar în zona fabricii din câte am înțeles. Dacă puteți afla mai multe de la ei ar fi foarte interesant să știm exact."

Irina:
"Servus! Revin cu informații

Am trimis mesaje pe Facebook mărcilor care știam că îmbuteliază în sticlă de sticlă:

- Aqua Carpatica mi-a zis ca sticlele lor nu sunt returnabile, sunt BPA free și că le pot recicla, dar de asta se ocupă statul (sincer, nu cred că au înțeles ce i-am întrebat...).
- Borsec mi-a citit cele 2 mesaje (trimise la 1 săpt. distanță) și le-a ignorat.
- Perla Harghitei m-a impresionat foarte plăcut. În decurs de 15 min de la mesaj mi-au răspuns și mi-au cerut un nr de telefon. M-a sunat directorul general și mi-a spus foarte simpatic că el are o vârsta și dacă ar fi sa îmi tasteze toate informațiile, i-ar lua jumătate de zi. Că nu știe dacă găsesc sticle returnabile în magazine, dar ca sigur pot face asta la depozitul lor. Mi-a dat nr de telefon al reprezentantului pe zona Constanta. N-a fost nevoie sa îl sun, m-a sunat el după câteva minute și mi-a dat nr de tel al gestionarului de la depozit. Nici pe acesta n-a fost nevoie sa îl sun, ca m-a sunat el imediat să mă lămurească. Într-adevăr, nu au aceasta opțiune în magazine (nici nu au avut cerere), doar la depozit. Depozitul e în incinta Agrostar, str. Interioară nr. 3. La prima cumpărare se plătește și prețul sticlei, iar apoi se pot doar schimba. Mi-au lăsat o impresie foarte plăcută, chiar și-au dat tot interesul să îmi rezolve cererea. Nota 10!"

AQUA Carpatica se face că nu înțelege Borsec se face că nu vede Perla Harghitei se străduiește 1

Câte PET-uri poluează planeta în fiecare zi?

  • 20,000 pe secundă;
  • 1,200,000 pe minut;
  • 72,000,000 pe oră;⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  • 1,728,000,000 pe zi.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
În timp ce ai citit aceaste statistici s-au mai vândut încă 2.000.000 de PET-uri.
iamgine: FACEBOOK.COM/PLASTICSFREESHOP