Auchan, ne-a șoptit o vrăbiuță că s-a îngrozit după ce a trecut în zbor pe la raftul tău!

Legume și fructe ambalate inutil în plastic de unică folosință. Citrice mucegăite după ce au fost "sufocate" cu plastic. Pungi din plastic "afurisite" imprimate cu "România Neîmblânzită" ne arată că este doar o marcă creată să vândă tot obiecte sintetice toxice și poluante.

siteul auchanDupă ce am primit aceste informații și imagini de la vrăbiuța îngrozită am intrat pe site-ul oficial al supermarketului, auchan.ro, și ni s-a demonstrat încă o dată că GreenWashing-ul și demagogia de "2 bani" continuă să persiste în politicile de marketing și de vânzări ale acestui mare lanț de magazine. În afară de un text sărăcăcios, din care nu reiese nimic concret, nu am găsit nicio informație convingătoare cu date concrete și planuri de acțiune pentru protecția mediului înconjurător... doar bla bla-uri.

"România Neîmblânzită" un brand care vinde SCUMP tot felul de obiecte din materiale IEFTINE (sintetice)

Romania neimblanzita

românia neîblânzităe doar o afacereDar, în schimb, am descoperit că "România Neîmblânzită" este un brand care vinde SCUMP tot felul de obiecte din materiale IEFTINE (sintetice). Practic au sponsorizat filmul "România Neîmblânzită" care are ca temă frumusețea naturală a României, și-au lipit identitatea de acest mesaj pro natură ca să dea impresia că-i preocupă mediul în înconjurător și acum își recuperează banii comercializând tot felul de obiecte la supra-preț. Și uite așa fac și GreenWashing și bani.

 

 Auchan ne a șoptit o păsărică că s a îngrozit după ce a trecut în zbor pe la raftul tău 1 Auchan ne a șoptit o păsărică că s a îngrozit după ce a trecut în zbor pe la raftul tău 2 Auchan ne a șoptit o păsărică că s a îngrozit după ce a trecut în zbor pe la raftul tău 3 Auchan ne a șoptit o păsărică că s a îngrozit după ce a trecut în zbor pe la raftul tău 4 Auchan ne a șoptit o păsărică că s a îngrozit după ce a trecut în zbor pe la raftul tău 5 Auchan ne a șoptit o păsărică că s a îngrozit după ce a trecut în zbor pe la raftul tău 6 Auchan ne a șoptit o păsărică că s a îngrozit după ce a trecut în zbor pe la raftul tău 7 Auchan ne a șoptit o păsărică că s a îngrozit după ce a trecut în zbor pe la raftul tău 9 Auchan ne a șoptit o păsărică că s a îngrozit după ce a trecut în zbor pe la raftul tău 10 Auchan ne a șoptit o păsărică că s a îngrozit după ce a trecut în zbor pe la raftul tău 11 Auchan ne a șoptit o păsărică că s a îngrozit după ce a trecut în zbor pe la raftul tău 12 siteul auchan Romania neimblanzita FACEBOOK

 

Campanii mincinoase sau supermarketuri lăudăroase?


Oricine poate observa cu ușurință faptul că toți retailerii au învățat că "trebuie" să zică și ei ceva despre natură, despre cât de "preocupați" sunt de protecția mediului înconjurător și cum fac ei și dreg... mai nimic. Da, mai nimic! Dacă nu ne lăsăm induși în eroare de nicio declarație sau sponsorizare a unor campanii, presupuse pentru mediu, care nu sunt nimic mai mult decât strategii de GreenWashing și privim cu atenție ce se întâmplă la raft o să ajungem la concluzia ca nu se vede, și cu atât mai puțin se simte, ce fac ei bun pentru natură. Acolo, pe rafturile acestor mari comercianți, vom afla adevărul gol-goluț despre ce fac ei cu adevărat pentru a proteja natura.

Adevărul este crunt: ambalaje din plastic în cantități enorme folosite inutil, ba chiar "băgate pe gât" clienților care nici nu le cer și nici nu primesc soluții eco-prietenoase. Marfă adusă, de asemenea inutil, de la mii de kilometri distanță și multe nimicuri la raft care poluează și iar poluează pentru a satisface nevoi false create prin diverse campanii de publicitate.

Cu alte cuvinte, acești mari retaileri care profită din plin de această piață minunată de desfacere, poate una dintre cele mai bune din Europa, și de pofta românilor de cumpărături, pe "ușa din față" spun vorbe frumoase, sponsorizează câte o campanie sau câte un ONG ca să-și lipească imaginea de presupuse fapte pentru protecția mediului iar pe "ușa din spate" dau drumul la ambalaje din plastic să curgă "șiroaie".

Legătura dintre lacurile, râurile, câmpiile și pădurile poluate cu tot felul ambalaje și rafturile din supermarketuri este strâns legată cu modul în care acești mari comercianți fac comerț. Poluarea cu ambalaje este direct proporțională cu cantitatea acestora regăsită pe rafturile lanțurilor de magazine. Acolo se verifică cel mai bine realitatea, acolo putem afla adevărul: dacă le pasă, dacă fac cu adevărat ceva pentru a stopa poluarea cu plastic sau nu. Până în prezent niciun mare retailer din România nu a reușit să ne arate prin fapte și cu dovezi palpabile, verificabile la raft, că într-adevăr face lucruri concrete pentru a reduce poluarea cu plastic. Niciunul!

Atâta vreme cât continuă să ambaleze legume și fructe inutil în plastic concluzia noastră rămâne neschimbată: Supermarketurilor NU LE PASĂ! Oricâte ONG-uri (presupuse de mediu) și campanii pro natură sponsorizează!