Ce alegem? Mere din Italia bine "păstrate" la 8.99 lei/kg sau mere gustoase din România la 2.49 lei/kg?!
Probabil că românul alege mărul "otrăvit" și de asta se vând. Altfel nu pot să-mi explic cum la supermarket găsim pe același raft mere de 3 ori mai scumpe aduse de la mii de kilometri depărtare. Aceste mărfuri se tratează cu tot felul de "chestii" ca să reziste și poluează când sunt transportate în țara noastră pentru că nouă, românilor, nu ne pasă de sănătatea și de economia noastră.

Toată lumea știe că importurile slăbesc economia națională. Că banii trebuie să fie cheltuiți pe producția locală ca să rămână cât mai mult în țară. Că tot ce vine din afară înseamnă mai multă poluare. Dar și că pentru a rezista la raft fructele și legumele aduse din afară sunt supuse unui întreg proces de tratare și că asta duce la obținerea unor produse mai puțin naturale dar și mai puțin sănătoase.

Cu toate acestea supermarketurile ne sfidează arătându-ne direct la raft cât de mult nu ne pasă. Cererea determină oferta și dacă marfa se vinde de ce să nu își permită acest supermarket să ne râdă în față și să ne transmită un mesaj subtil și indirect de genul: "Fraierilor, vă luăm banii și vă poluăm la voi acasă pentru că nu vă pasă!”