Ce artă, ce cultură?! Noul spot McDonald's promovează imbecilitatea și hăhăiala! (video)
Întotdeauna societatea de consum se va baza pe ignoranța, imbecilitatea și îndobitocirea consumatorului. Iar reclama de la McDonald's România, cu "zâmbete" manifestate cu hohote, se încadrează perfect în acest tipar. O familie cu doi copii merg la un muzeu sau galerie de artă, copiii mâzgălesc un tablou și mama când îi vede, izbucnește ca o isterică în hohote. Soțul o întreabă terifiat, chiar șocat, "Ești OK?" și ea îi răspunde "Da, sunt foarte OK! E promoție cu zâmbete la McDonald's." Probabil că "geniile" care au creat acest spot publicitar ar putea câștiga titlul mondial la "Campionatul de Imbecilitate".

Reclama cu promoția "Zâmbete" de la McDonald's difuzată la TV

De altfel, cei care urmăresc pagina de Facebook McDonald's au observat și le-au reproșat imbecilitatea acestui spot publicitar.

McDolnald comentariu reclama pareri vizitatori 

Cât despre McDonald's, toți știm deja ce fel de companie este, din ce face profiturile uriașe și cât de mult preț pune pe valorile morale, pe educația, pe sănătatea și pe viitorul copiilor. De fapt, acest spot publicitar reflectă cu exactitate "viziunea" companiei. Ce atâta educație, ce atâta artă, ce cultură, ce părinți model pentru copiii lor. Hăhăială, E-uri, sare, zahăr și grăsimi, învăluite în poluare cu plastic, și cât mai multe imbecilități, ca să aduni "zâmbete".

Ne uităm pe site-ul mcdonalds.ro și aflăm imediat de ce americanii o numesc "junk food". Ne menţionează la secțiunea "Ce mâncăm" tot ce conține meniul lor destinat copiilor, de exemplu un "Happy Meal" cu 4 Chicken McNuggets:
happy meal mcnuggets ingrediente big mac

Carne de piept de pui (tocată şi congelată în înveliş pane), carne piept de pui (46%), apă, ulei vegetal (floarea soarelui si rapiţă) , FAINĂ DE GRÂU, făină de malai, AMIDON (CONŢINE GLUTEN), GLUTEN DE GRÂU, GRIŞ DE GRÂU DUR, sare, aromă naturală (conţine GLUTEN), zahăr, agenţi de creştere (difosfati, carbonaţi de sodiu, fosfaţi de calciu), condimente (conţine ŢELINĂ), amidon modificat, dextroză, extract de condimente (conţine ŢELINĂ), grasime pentru prăjit [ulei vegetal (floarea soarelui si rapita), antispumant E900)];

Conţine următorii alergeni: Gluten, Ţelina

Unele dintre ele NU sunt recomandate copiilor mici, dar ce contează, I'm lovin' it! Deocamdată McDonald's vrea de la tine să aduni "zâmbete" și te descurci tu mai încolo cu eventualele plânsete!

Agenți de creștere - dar NU se referă la creșterea copilului, sau cel puțin sigur nu se referă la o bună creștere a copilului.
Pe lângă faptul că promovează ponegrirea artei, vandalizarea tablourilor și hăhăiala prostească, le servește celor dornici să adune "zâmbete" și niște difosfati, carbonati de sodiu, fosfati de calciu și alte ingrediente sintetice.

Pe infocons.ro găsim următoarea informație despre difosfati:
Definiție pentru difosfati de sodiu
Tip: Ingredient

Definiție

Aditivi alimentari din categoria emulgatorilor şi substanţelor tampon. Sunt săruri de sodiu, potasiu, calciu sau magneziu ale acidului fosforic. Se prezintă sub formele: E 450(i) - Difosfat disodic, E 450(ii) - Difosfat trisodic, E 450(iii) - Difosfat tetrasodic, E 450(iv)- Difosfat dipotasic, E 450(v) - Difosfat tetrapotasic, E 450(vi) - Difosfat dicalcic, E 450(vii) - Difosfat biacid de calciu şi E 450(viii) - Difosfat dimagnezic. Se utilizează în produse alimentare sub formă de praf, snacksuri, cereale pentru micul dejun, băuturi din ciocolată şi malţ pe bază de lapte, supe, ciorbe, băuturi alcoolice. Fosforul este un element important în cadrul metabolismului general, iar cantităţile mari pot produce tulburări.

Cantitate max zilnica permisa/corp: 70 mg/kg corp
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul uman cumulat de fosfor este de până la 70 mg/kg corp.
Doza de încorporare în alimente: 5-10g/kg
Descriere doza de încorporare în alimente: Se utilizează în cantităţi de până la 10g/kg în produse alimentare sub formă de praf şi în cantităţi de până la 5 g/kg în snacksuri, cereale pentru micul dejun, băuturi din ciocolată şi malţ pe bază de lapte, supe, ciorbe, băuturi alcoolice.
Efecte secundare: Nespecificat
Contraindicatii: DA
Descriere contraindicatii: Dozele mari pot produce tulburari metabolice.
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Nu sunt permisi in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

Și discuția despre produsele McDonald's poate continua, dar ne vom opri aici și lăsăm alte câteva capturi de ecran de pe site-ul mcdonalds.ro să vorbească de la sine. Cine vrea să afle ce se mănâncă în aceste restaurante nu trebuie decât să acceseze site-ul și să dea o căutare pe Google. Dacă tot îți mai vine cheful să aduni "zâmbete", atunci probabil că ești pregătit (ă) și pentru plânsete. Dar să nu te duci la McDonald's cu ele, pentru că așa cum se vede și-n reclamă, ei acceptă doar zâmbete, hăhăială și golăneală, pentru plânsete nu-ți vor da nimic!

#RomâniaEcologică