Chimicale în "rețeta curată" de la Lidl. Meriți să fii surprins!
Dacă citesc pe ambalajul unui produs alimentar scris mare "rețetă curată", mă aștept să conțină doar ingrediente naturale, nu să fie ticsită cu chimicale. Dar, așa cum îi este și sloganul, Lidl consideră că meriți să fii surprins! Plăcut, neplăcut, ce contează?! Important e să fii surprins!

Și ca întreg scenariul acestui supermarket să fie complet, pe cât de toxic, pe atât de poluant, își ambalează "rețeta curată" în plastic. Ambalajele din plastic de tip 07 (O) sau "OTHER" sunt toxice, conținând adesea BPA și alte substanțe nocive și NU se reciclează. Dar ce contează, nu-i așa? Meriți să fii surprins!

Pe de lată parte, Lidl e unul dintre "campionii" la Bullshit și GreenWashing. Sponsorizează pe bandă rulantă tot felul de ONG-uri (presupuse de mediu) și acțiuni pentru natură, își lipește sigla pe toate gardurile și se laudă cu tot felul de rapoarte de sustenabilitate, dar în realitate, la raft, ne demonstrează ca de poluare și de sănătate, de durere în cot nu mai poate!

Pe cât de imaculată vrea Lidl să-i fie imaginea promovată, pe atât de "murdară" îi este rețeta sa "curată". De când a început să se laude cu grija sa pentru natură și sustenabilitate am observat la rafturile lor o avalanșă de plastice și produse care mai de care cu etichete mincinoase. Dar... atâta vreme cât se cumpără, noi suntem de vină!

Și când credeai că le-ai văzut pe toate la Lidl, afli că tot meriți să fii surprins!

Și surprizele nu se termină aici. Că doar meriți să fii surprins, Lidl ne arată cât de mult mizează pe ignoranța noastră, crezând că toți citim doar ce scrie în față. Are și câteva produse, fix la același raft, cu mezeluri fără chimicale cu ingrediente naturale, dar, surpriză (că doar o meriți), pe acestea NU scrie "rețeta curată". Evident, vina ne aparține. Noi suntem cei care le permite să facă ce vor ei, să se laude, să ne mintă, să ne polueze, să își repatrieze profiturile și, drept urmare, merităm să fim surprinși!

Ai consumat astfel de produse de la Lidl, la care li s-a adăugat și Nitrat de potasiu (E252) în "rețeta curată", și suferi de hiperactivitate, inflamarea rinichilor, anemie, dureri abdominale, vărsături, puls neregulat sau cancer? Meriți să fii surprins! Potrivit adevărul.ro"tratamentul termic la peste 400 de grade Celsius – să zicem prin frigere pe grătar a unei bucăți de șuncă ce a fost saramurată cu E252 – provoacă sută la sută nitrificarea. Devine otravă curată, mai ales pentru copiii sub 6 ani".

Evident că am putea lua la despicat fiecare ingredient în parte din "rețeta curată" a produselor Lidl, dar mai bine te lăsăm să descoperi singur dedesubturile acestor alimente pentru că "Meriți să fii surprins!"