Comparativ cu țările de unde importă alimente, România folosește mult mai puține kilograme de pesticide la un hectar de teren cultivat
În România se folosesc mult mai puține pesticide față de majoritatea țărilor de unde se importă fructe, legume și alte alimente disponibile pe rafturile supermarketurilor. Conform ministerului agriculturii importăm 70% din ce consumăm în România. În timp ce agricultorii din România folosesc doar 0.8 Kg (800 grame) de pesticide pentru un hectar de teren agricol cultivat, agricultorii din alte țări ajung până la 52.6 Kg de pesticide folosite pentru un hectar de teren cultivat.

Clasamentul țărilor în funcție de cantitatea de pesticide utilizată, realizat de către worldometers.info, se bazează pe două criterii:

1. După cantitatea de pesticide exprimată în kilograme folosite pentru un hectar de teren cultivat, unde România apare cu doar 0.8 Kg (800 grame) față de China 13,1 kg, Olanda 7,9 kg, Italia 6,1 kg, Germania 4 kg, Franța și Spania cu câte 3,6 kg fiecare, Austria 3,3 kg, Grecia 2,9 kg, Turcia 2,3 kg, Polonia și Ungaria cu câte 2.2 kg la un hectar fiecare, Republica Moldova 1,8 kg ș.a.m.d.

2. Topul țărilor în funcție de cantitatea totală de pesticide utilizată exprimată în tone, unde primele locuri sunt ocupate de China cu 1.763.000 de tone, Statele Unite cu 407.779 t, Brazilia cu 377.176 t, Argentina cu 196,009 t, Canada cu 90,839 t etc. Iar țările de unde se importă cele mai multe alimente în România se clasează astfel: Franța cu 70.589 t, Spania cu 60.896 t, Italia cu 56.641, Germania cu 48.193 t, Turcia cu 54.098 t, Polonia cu 25.075 t, Ungaria cu 9.759 t, Grecia cu 9.384 t, Olanda cu 8.495 t față de România cu 6.859 t

Vezi top 160 de țări în funcție cantitatea de pesticide utilizate în agricultură realizat de aici.

Aurel Simion, secretar de stat în Ministerul Agriculturii: "Dacă nu am fi avut seceta pedologică în toată regiunea de sud est, balanța comercială se echilibra cât de cât pentru că România este cunoscută că exportator de materie primă. Am ajuns să importăm 70% din ceea ce consumăm." - digi24.ro (25.05.2021)
Sursele care au stat la baza realizării acestui calasament:

Worldometer este condus de o echipă internațională de dezvoltatori, cercetători și voluntari cu scopul de a pune la dispoziția statisticilor mondiale într-un format care să provoace gândirea și să fie relevant pentru timp pentru un public larg din întreaga lume. Este publicat de o companie de media digitală mică și independentă cu sediul în Statele Unite. Nu avem nicio afiliere politică, guvernamentală sau corporativă. În plus, nu avem investitori, donatori, subvenții sau finanțatori de niciun fel. Suntem complet independenți și autofinanțați prin publicitate programatică automată vândută în timp real prin platformele de schimburi publicitare (nr. un schimb de anunțuri este o platformă tehnologică care facilitează cumpărarea și vânzarea de inventar publicitar media din mai multe rețele publicitare. Prețurile pentru inventar sunt determinate prin licitare în timp real.).


Worldometer a fost votat drept unul dintre cele mai bune site-uri de referință gratuite de către American Library Association (ALA), cea mai veche și mai mare asociație de biblioteci din lume.

În ultimii 15 ani, statisticile Worldometer au fost solicitate și furnizate către: Oxford University Press, Wiley, Pearson, CERN, World Wide Web Consortium (W3C), The Atlantic, BBC, Milton J. Rubenstein Museum of Science & Technology, Science Museum of Virginia, Morgan Stanley, IBM, Hewlett Packard, Dell, Kaspersky, PricewaterhouseCoopers, Amazon Alexa, Google Translate, Conferința Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Durabilă (Rio + 20), concertul U2 și multe altele.

Worldometer este citat ca sursă în peste 10.000 de cărți publicate și în mai mult de 6.000 de articole din jurnale profesionale.