În față mesaje convingătoare, pe spate plin de chimicale. Industria cărnii este mare poluatoare!
Nu lăsa ambalajul să te inducă în eroare. Citește eticheta cu mai mare băgare de seamă pentru că în comerț nimic nu este ceea ce pare. Acest salam comercializat în magazinele Kaufland este burdușit cu clorură de sodiu, dextroză, ascorbat de sodiu, nitrit de sodiu, nitrat de sodiu, "arome" (care pot fi orice), membrană necomestibilă (probabil din plastic) și ambalat în toxicul, poluant-ul și aproape nelipsitul plastic din industria alimentară.
Ce rost mai are să discutăm despre poluare când producătorii și comercianții folosesc asemenea etichete cu mesaje "convingătoare" cane ne demonstrează că fix în "cot îi doare" și de poluare și de sănătatea dumitale. Și nici nu o să stăm acum să despicăm firul în patru în privința ingredientelor (chimice) cu care producătorii meșteșugesc aceste rețete și etichete "iscusite" pentru consumatorii grăbiți (niciunde). Lucrurile sunt evidente. Se poluează tot cu un singur scop: profit, oricum și din orice!
În față mesaje convingătoare pe spate plin de chimicale Industria cărnii este mare poluatoare 1 În față mesaje convingătoare pe spate plin de chimicale Industria cărnii este mare poluatoare 2

The Guradian a publicat anul trecut un articol despre un studiu care demonstrează că evitarea consumului de carne și produse lactate este una dintre cele mai bune căi pentru a reduce impactul negativ pe care activitatea umană îl are asupra mediului înconjurător.

Noile cercetări arată că, fără consumul de carne și lactate, utilizarea pe plan mondial a terenurilor agricole ar putea fi redusă cu mai mult de 75% - o zonă echivalentă cu SUA, China, Uniunea Europeană și Australia laolaltă - și încă s-ar putea produce suficientă hrană pentru omenire. Pierderea zonelor sălbatice în favoarea agriculturii industrializate este cauza principală a extincției în masă a faunei sălbatice. La care se adaugă utilizarea pesticidelor și a îngrășămintelor chimice (și implicit poluarea apei, solului și aerului) utilizate intens în agricultura intensivă fără de care producția de carne convențională nu se poate obține.