Kaufland, "ambasadorul sustenabilității", oferă pungi gratis și poluează și mai mult cu plastic!
Imaginea care spulberă toate laudele pe care Kaufland ar vrea să să le primească, ca și fondator, prin activitatea desfășurată de "Ambasada Sustenabilitatii în România". Pe site-ul ambasadasustenabilitatii.ro scrie: "Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland.". Ei bine, realitatea de la raft vă contrazice și mă face să mă gândesc de fiecare dată când intru în magazinele Kaufland: minciuni, bullshit, GreenWashing.

Degeaba sponsorizează pe "bandă rulantă" ONG-uri și inițiative care se doresc a proteja natura, dacă la raft și pe adevărata bandă rulantă din magazinele Kaufland, curge plasticul de unică folosință șiroaie. Cele câteva centre de colectare reciclabile din parcările Kaufland sunt mai mult de fițe. Iar la raft găsim dovada că toate aceste vorbe frumoase și promisiuni deșarte pentru mediu nu sunt nimic altceva decât spălarea imaginii (GreenWashing) unuia dintre cei mai mari generatori de deșeuri din rândul comercianților cu bunuri de larg consum.
Kaufland ambasadorul sustenabilității oferă pungi gratis și poluează și mai mult cu plastic 3

În concluzie, Kaufland poate continua să-și lipească sigla de toate ONG-urile (care fac acest compromis) și de toate inițiativele și acțiunile presupuse a proteja natura dar, dacă la raft observăm în continuare poluare și nepăsare, atunci știm clar că nu e nici mai mult, nici mai puțin decât GreenWashing!

Kaufland ambasadorul sustenabilității oferă pungi gratis și poluează și mai mult cu plastic 1 Kaufland ambasadorul sustenabilității oferă pungi gratis și poluează și mai mult cu plastic 3

Kaufland ambasadorul sustenabilității oferă pungi gratis și poluează și mai mult cu plastic 4