Lidl nu mai surprinde, șochează! Produse bio cu E-uri interzise copiilor
Lidl și-a propus să-și surprindă clienții în fiecare zi. Și reușește cu brio, chiar să-i șocheze! Pentru că un astfel de produs pe care își adaugă strategic sigla, pentru un plus de încredere probabil, nu poate decât să îi îngrozească pe cei care nu uită să arunce o privire atentă și pe etichetă: Bio-Organic Mușchi crud-uscat de porc (Dulano Selection) ambalat în plastic toxic și nereciclabil.
Fie că ești părinte și îl iei pentru copii cu gândul că este un mezel mai sănătos, fie că ești o persoană care se străduiește să adopte o alimentație sănătoasă, dispusă să plătească mai mult pentru ceva de calitate, înainte de a merge cu acest produs la casa de marcat, citește eticheta! Sigur te va surprinde, în stilul Lidl! Conține: carne de porc, dextroză (ambele din agricultură ecologică conform etichetei) și ascorbat de sodiu, nitrit de sodiu, culturi de maturare.

MEZEL PREZENTAT CA BIO-ORGANIC, CU ADITIVI TOXICI!
Lidl nu mai surprinde șochează Produse bio cu E uri interzise copiilor 1 Lidl nu mai surprinde șochează Produse bio cu E uri interzise copiilor 2

Ce înseamnă produs bio-organic? Folosirea pesticidelor și a fertilizatorilor chimici nu este permisă. Alimentele organice nu sunt sterilizate prin iradiere, solvenți industriali și nu conțin aditivi sintetici.(sursa: wikipedia)

Dar Bio-Organic Mușchi crud-uscat de porc de la Lidl (Dulano Selection), conține ascorbat de sodiu și nitrit de sodiu!

Nitrit de sodiu - conform InfoCons Protecția Consumatorului este o pulbere de culoare albă, eficientă împotriva bacteriei Clostridium botulinum. În stomac, în prezența proteinelor, nitriții formează nitrozamine, substanțe cu potențial cancerigen. De asemeni, ei reacționează cu hemoglobina, distrugând-o. Hemoglobina copiilor, în comparație cu hemoglobina adulților este mult mai sensibilă faţă de nitriţi, motiv pentru care copiii nu ar trebui să consume produse conținând acest aditiv. Se recomandă citirea cu atenție a etichetelor de pe alimente. Descriere contraindicații: Substanțe cu potențial cancerigen. Utilizabil pentru copii: NU

Cunoscut sub denumirea codată de E250, nitritul de sodiu este interzis în câteva țări europene precum Norvegia, Suedia și Germania, deoarece este considerat un produs cancerigen. De altfel, doza letală a acestui produs (în esență toxic) este, la copii, de doar 0,2-0,5 grame pe kilogramul de corp. Pe eticheta niciunui produs alimentar nu este specificată cantitatea sau concentrația de E250. Are o denumire ce poate păcăli uşor, căci o singur literă îl deosebește de mult mai puțin dăunătorul nitrat de sodiu (E251 - NaNO3) şi seamănă destul de mult la denumire cu banala sare de bucătărie (clorura de sodiu –NaCl). Se numește nitrit de sodiu, apare deseori pe etichete sub denumirea codată de E250 (NaNO2) şi este considerat unul dintre cei mai controversați aditivi alimentari din industria cărnii. Se găseşte însă şi în legume (în acestea, însă, ca reziduu al îngrășămintelor chimice folosite), în bere, în tutun şi chiar în unele produse cosmetice. (Sursa: adevarul.ro)

Efecte adverse negative

Poate produce cancer în urma interacțiunii cu proteinele din alimente, reacție ce duce la formarea nitrozaminelor (substanțe posibil cancerigene). Pentru a diminua cantitatea de nitrozamine formata, producătorii din industria alimentara adaugă în produse vitamina C (acid ascorbic) și vitamina E (tocoferol). În concentrație mare poate reacționa cu hemoglobina. (sursa: alegesanatos.ro)

Ascorbatul de sodiu - Aditiv alimentar din categoria antioxidanților, având şi proprietăţi de stabilizare a culorii produselor. Este sarea de sodiu a acidului ascorbic E 300, adăugându-se conform cantităţilor prevăzute în reţete în lapte parțial sau total deshidratat, în legume şi fructe refrigerate, congelate sau conservate, în produse de panificaţie şi paste făinoase, în preparate din carne tocată proaspătă, în bere, sucuri, nectaruri și concentrate din fructe. Nu este utilizabil pentru copii! (sursa: InfoCons Protecția Consumatorului).

De ce Lidl vinde la raft un produs care îi poartă sigla, pe care scrie Bio-Organic și care conține aditivi chimici cu potențial atât de toxic?!