Și tu, gurmadule cu MEGA Apetit, credeai că îți cumperi un simplu grill
Condimentat cu tot felul de substanțe chimice, arome care pot fi orice și ambalat din start într-un plastic TIP 07 (altele) pe cât de toxic pe atât de poluant, întrucât nu se reciclează.

Gurmanzii cu "mega apetit" care cumpără puiul grill din magazinele MEGA IMAGE trebuie să fie mai atenți la câteva aspecte, și ar fi bine să citească eticheta și să caute informații publice despre acest tip de plastic.

Să le luăm pe rând:

1. Din capul locului pungile acestea din plastic, TIP 07 (altele), au fost concepute pentru a deveni nici mai mult nici mai puțin decât un gunoi pentru că nu sunt reciclabile. După utilizare fie sunt aruncate la coș și transportate la gropile de gunoi (în varianta în care cumpărătorul are acest minim bun simț, din păcate din ce în ce mai puțin în rândul românilor) unde va polua sute sau chiar mii de ani, fie coincinerate la fabricile de ciment. Ambele situații fiind toxice pentru mediul înconjurător.
MEGA Apetit pentru un pui condimentat chimic și ambalat în plastic toxic 07 altele

TIP 07 (altele), un ambalaj realizat dintr-o combinație de mai multe materiale de plastic care conțin bisfenol A (BPA), un compus periculos. Comisia Europeană a hotărât să restricționeze utilizarea BPA în hârtia termică pe teritoriul UE. Interdicția va intra în vigoare în 2020, ceea ce le oferă producătorilor, importatorilor și utilizatorilor de hârtie termică timp, pentru a elimina progresiv substanța și pentru a găsi o alternativă. Clasificat drept toxic pentru reproducerea umană - Bisfenolul A este clasificat în UE ca substanță cu efecte toxice asupra capacității de reproducere. Toți producătorii, importatorii și furnizorii de BPA trebuie să clasifice și să eticheteze amestecurile care conțin BPA ca fiind toxice pentru reproducere, categoria 1B, până la 1 martie 2018.
Citiți mai multe detalii despre BPA în articolul nostru "Punguța de 2 bani și BPA-ul ei murdar. Plasticul TIP 07 (altele) este cel mai periculos tip de ambalaj alimentar de unică folosință" publicat în luna aprilie a acestui an.
MEGA Apetit pentru un pui condimentat chimic și ambalat în plastic toxic mizerie parcare 2

Mizeria din parcarea unuia dintre magazinele MEGA IMAGE

MEGA Apetit pentru un pui condimentat chimic și ambalat în plastic toxic mizerie parcare 1

2. Dacă e pui grill, și clientul grăbit și înfometat de regulă nu stă să citească eticheta crezând că își cumpără ceva gătit la rotisor sau pe grătar, tu supermarketule, de ce ești ticălos și-l "condimentezi" cu substanțe chimice?! Probabil că e o problemă de prospețimea cărnii, nu știm, dar ne putem imagina și acest lucru, condimentarea fiind o metodă veche practicată în unele restaurante. Cu condimente se acoperă mirosurile și chiar gusturile cărnurilor împuțite. Nu spun că acesta este cazul în magazinele MEGA IMAGE pentru gama "MEGA Apetit" pentru că nu am dovezi, dar pot fi sceptic cu privire la prospețimea cărnii atunci când văd că este gătit cu tot felul de "condimente" și substanțe chimice.

Și tu, gurmandule cu MEGA Apetit, credeai că îți cumperi un simplu grill?

De exemplu aceste "frigărui de pui" conțin doar 78,62% piept de pui, restul fiind sos "marinată" și tot felul de alte chestii printre care arome (cine știe de ce fel), aromă de fum, dextroză, E331, agent de îngroșare E 415 etc.

3. Atunci când cumperi acest pui pentru că ești "lovit" de MEGA Apetit, habar nu ai ce proveniență are carnea. Este de import, este din halele unde păsările sunt crescute în sistem super intensiv, injectate cu hormoni de creștere, furajate cu amestecuri de făinuri care conțin și Organisme Modificate Genetic (OMG), tratați cu antibiotice ca să reziste în înghesuiala inimaginabilă din halele în care cresc, de obicei pe repede înainte, acești pui? Un lucru e cert, habar nu avem, pentru că pe ambalajul poluant și toxic nu spune nimic.

Într-un reportaj realizat de către reporterii de la Știrile PRO TV scrie
"Puii de o luna sunt buni de taiat, gainile, la 2 luni fac deja oua. Vacile dau cate 45, uneori chiar 90 de litri de lapte pe zi. Scroafele fata cate 20 de purcei, pe banda rulanta. Iar noi savuram produsul finit: pe cat de gustos, pe atat de periculos.
Suntem ceea ce mancam. Am invatat ce sunt E-urile, ce e fast-food-ul si ce sunt pesticidele. Si, in ciuda eforturilor - uneori disperate - de a gasi mancare “sanatoasa”, industria mancarii ne tine in bezna: cine mai merge azi cu gradinita sa viziteze fabrica de ciocolata, depozitul de E-uri sau macar ferma de pui. Fiindca productia de mancare a devenit un secret urat."