O căprioară moare cu 4 Kg de plastic în stomac. Cum e posibil?
Într-un raport, medicii veterinari explică modul în care acumularea pungilor de plastic în stomacul căprioarei, i-a făcut imposibilă regurgitarea, digerarea și ingerarea de alimente, ceea ce a dus în cele din urmă la moartea acesteia. Au fost autopsiate opt căprioare cu cauze necunoscute de deces, dintre care șase au avut plastic în stomac - dintre care cel mai mare cântărea 4,3 kilograme.


Căprioarele mănâncă plastic deoarece nu pot să facă diferența dintre materialul sintetic și alimente, considerând adesea în mod greșit că ambele sunt comestibile.

"O căprioară a murit cu 4 kilograme de plastic în stomac, potrivit unui raport al  Nara Deer Welfare Association . Veterinarii din cadrul asociației au povestit cum au văzut o căprioară  slabă lângă templul Todaiji din Parcul Nara din Japonia pe 23 martie 2019. A doua zi, caprioara în vârstă de 17 ani a murit cântărind doar 30 de kilograme. Când medicii veterinari au efectuat o autopsie animalului, au descoperit că stomacul său era aproape complet umplut cu plastic întărit, considerat a fi format din pungi de polietilenă. Greutatea masei în stomacul căprioarei cântărea 3,2 kilograme." relata UNILAD la vremea respectivă.

Acesta nu este un caz singular și probabil că este doar o chestiune de timp până când relatări similare vor fi făcute și în România. Ignoranța și indiferența celor care pleacă în drumeții și lasă tot felul de deșeuri din plastic sau alte gunoaie în natură afectează grav vietățile sălbatice care, exact cum scrie în raportul menționat anterior, nu pot face diferența între alimente și ambalajele din plastic cu tot felul de mirosuri atrăgătoare pentru animalele sălbatice.

"Un cerb care a murit într-un parc național din nordul Thailandei a fost găsit cu 7 kg de gunoi în stomac, spun oficialii. Lenjerie de corp pentru bărbați, pungi de plastic, pliculețe de cafea instant și părți de frânghie de plastic au fost printre lucrurile găsite în stomacul acestuia. Un oficial al Parcului Național Khun Sathan a declarat că cerbul a mâncat plastic cu "mult timp" înainte de a muri." relata BBC News în anul 2019.

Ieșiți în natură? Fiți RESPONSABILI! Luați gunoiul înapoi cu voi!