Pe Aleea Circului, intrarea blocului stă la umbra teiului din drum
Impresionant. Nu au tăiat acest tei, deși a crescut chiar pe mijlocul accesului către scara blocului. Am primit aceste imagini de la cineva din Sectorul 2 al capitalei însoțite de următorul mesaj: "Salut! Am rămas plăcut impresionați de oamenii care locuiesc în acest bloc. Nu au tăiat acest tei care a crescut chiar în mijlocul căii de acces spre intrarea unui bloc aflat pe Aleea Circului din Sectorul 2, București".

Bine au făcut! Pe ziaruldeiasi.ro este publicat un articol interesant, de pe vremea când societatea civilă s-a revoltat după ce Primăria a tăiat aproximativ 60 de tei, unde mai mulți specialiști mustrează argumentat științific administrația locală de la vremea respectivă, în anul 2013, care relatează:

Capacitatea protectivă a teiului, la vârsta de 50 de ani
La 50 de ani, teiul încă manifestă o creştere activă, realizează anual un număr de peste 300.000 de frunze, care însumează o suprafaţă verde de aproximativ 600 mp.
Într-o zi de vară, acest tei mediu poate filtra 4.000-5.000 mc de aer, din care consumă aproximativ 9 kg dioxid de carbon şi produce 6-7 kg oxigen. Pentru propria creştere în grosime, el produce iniţial 6 kg glucide, care apoi intră în diferite combinaţii.
Sub coroana teiului temperatura aerului este mai mică cu 3-4 grade C, pentru că frunzişul său are un albedou de 20% (reflectă o parte din radiaţia solară), iar aerul este mai umed, datorită propriei transpiraţii. (ziaruldeiasi.ro, 29.05.2013)

Acest tei care a crescut chiar în mijlocul căii de acces spre intrarea unui bloc aflat pe Aleea Circului din Sectorul 2, București