Galerie Foto - recipiente speciale pentru colectarea bateriilor și electrocasnicelor mici uzate de la ECOTIC amplasate în incinta Mall-ului ParkLake Shopping Center transformate în pubele de gunoi
Astfel de recipiente speciale pentru colectarea bateriilor și electrocasnicelor mici uzate găsim în foarte multe centre comerciale și magazine dar, din păcate, pentru că Organizația ECOTIC împreună cu partenerii săi nu iau niciun fel de măsuri preventive acestea ajung adesea transformate în coșuri de gunoi pentru neciopliți.

Am colaborat cu ECOTIC pentru a aduce recipiente de colectare baterii uzate în fiecare scară de bloc și într-un magazin local din cartierul Greenfield și recunosc că am fost neplăcut surprins atunci când una dintre angajatele organizației îmi spunea cu nonșalanță că nu poate să aducă varianta de recipiente mai "elegante" într-un magazin de cartier ci doar cele simple din carton. Din punctul meu de vedere asta e o abordarea foarte greșită.

Diferențierea tipurilor de recipiente ar trebui să se facă după altfel de criterii. De exemplu, în zonele pe unde trece multă lume prost crescută niște recipiente cu capac pe care să scrie "Nu fii mârlan! Acesta nu e un coș pentru gunoiul tău! Aici pui doar baterii/electrocasnice uzate!" ar fi mult mai adecvate decât unele "mai frumoase" pentru că e la mall. Și dacă cei de la ECOTIC și partenerii săi ar stabili ca întotdeauna lângă recipientele speciale pentru colectarea bateriilor și electrocasnicelor mici uzate ar fi amplasate coșuri de gunoi, pe care să scrie "Aici arunci gunoiul, NU în recipientele alăturate pentru baterii uzate!".

Galerie Foto - recipiente speciale pentru colectarea bateriilor și electrocasnicelor mici uzate de la ECOTIC, amplasate în incinta Mall-ului ParkLake Shopping Center din sectorul 3, transformate în pubele de gunoi!