Am primit de la mai mulți cititori informația că Auchan urmează să desființeze raionul de produse vrac. Dacă se confirmă acest lucru înseamnă că avem încă o dovadă că aparenta grijă față de mediu cu care se laudă nu este nimic mai mult decât un mijloc de promovare a unei imagini verzi contrazisă, în fapt, de realitatea de la raft.

Surse Auchan desființează raionul de produse vrac spre dezamăgirea clienților eco conștienți 1

credit foto: Kinga Beatrix Magyarosy

Pentru magazinele cu produse de larg consum, așa cum sunt supermarketurile, nu există o soluție mai bună față de mediu, de a reduce drastic cantitatea de deșeuri rezultate din utilizarea ambalajelor, în special a celor din plastic de unică folosință, decât raioanele vrac unde clienții sunt încurajați să folosească propriile recipiente și sacoșe sau săculeți din pânză refolosibili.


Surse Auchan desființează raionul de produse vrac spre dezamăgirea clienților eco conștienți 2 Surse Auchan desființează raionul de produse vrac spre dezamăgirea clienților eco conștienți 3

Ori în condițiile în care Auchan își desființează raionul de produse vrac ce așteptări să mai avem de la acest mare comerciant în privința unor măsuri pentru a proteja mediul înconjurător cu adevărat? Unde se vor muta toate aceste produse vândute vrac după desființarea raionului? Cel mai probabil în mii, sute de mii de pungi, caserole și pungulițe din plastic.