Adela, Cove, vă rugăm, încercați să fiți atenți și la despre ce mai vorbește lumea, în afară de modă, showbiz și vedete! De exemplu, nu am mai vrea să vă vedem cum folosiți în emisiune pungi de plastic interzise. Dacă erați atenți la ce vorbește lumea, aflați că începând cu data de 1 iulie 2018, introducerea pe piața națională a pungilor de transport din plastic subțire (cu grosimea peretelui mai mică de 50 de microni) și foarte subțire cu mâner (cu grosimea peretelui mai mică de 15 microni) a fost interzisă. Și că, de asemenea, începând cu data de 1 ianuarie 2019  a fost interzisă și comercializarea pungilor de transport din plastic subțire și foarte subțire cu mâner.
Vorbește lumea dar degeaba Cove și Adela tot nu au auzit că a fost interzisă punga 2
Și tot în emisiunea "Vorbește lumea", am vrea să-i vedem pe Cove și Adela că discută și despre ceea ce cu adevărat contează, sănătatea planetei. Oricât de afundat ai fi în lumea mondenă, undeva în subconștientul tău, știi că nimic nu rămâne sănătos dacă planeta este bolnavă. Ori planeta suferă și devine din ce în ce mai bolnavă. Cum și de ce? Uite fix așa, că nu ne gândim și nu vorbește lumea îndeajuns și despre EA.
Vorbește lumea dar degeaba Cove și Adela tot nu au auzit că a fost interzisă punga1
Revenind la pungile de plastic din emisiunea moderată de Cove și Adela. Iată câteva lucruri pe care sperăm ca toată lumea să le rețină. Și de ce nu?! Despre care Cove și Adela să vorbească în emisiune cu lumea ca să-și spele "păcatele" după ce au promovat punga din plastic de unică folosință interzisă.

  • Anual se consumă circa 5 trilioane de pungi din plastic. 160.000 de pungi de plastic pe secundă.
  • Majoritatea pungilor sunt pur și simplu aruncate.Mai puțin de 1% sunt reciclate.
  • Ce se întâmplă cu pungile de plastic? În total, folosim 100 de milioane de tone de plastic în fiecare an. Aproximativ 10% din acest plastic ajunge în oceane.
  • Supa de plastic. În ocean, plasticul este descompus în bucăți minuscule. Aceste bucăți sunt consumate de pește și nu pot fi digerate. În consecință, plasticul se acumulează și intră în lanțul alimentar.
  • Sute de specii sunt afectate. Păsări de mare, broaște țestoase, foci, lei de mare, balene și pești mănâncă materialele plastice. Moartea unei balene găsită în California (SUA) în 2008 a fost cauzată de 22,2 kilograme de plastic pe care aceasta le-a mâncat.
  • Pungile de plastic se dezintegrează în sute sau mii de ani și poluează tot: solul, apa și aerul.
  • Până în 2050 se estimează că va fi mai mult plastic decât pește în mări și oceane.
  • Peste 100.000 de creaturi marine mor anual din cauza plasticului.
  • Aproximativ 1 milion de păsări de mare mor, de asemenea, din cauza plasticului.
  • Reciclarea NU rezolvă problema poluării cu plastic de unică folosință. De exemplu, costă 4.000 de dolari pentru a recicla o tonă de pungi de plastic, din care se obține un produs care poate fi vândut pe piața produselor de bază pentru 32 USD.

Și pentru că tot a venit vorba despre ce mai vorbește lumea, iată încă o informație utilă pentru Adela.

Lenor Spring Awakening nociv pentru mediul acvatic

Se spune că nu trebuie să te deranjeze "gura lumii" și de multe ori așa și este. De exemplu, Adela despre Lenor nu trebuie nici să fie atentă la ce vorbește lumea și nici de gura lumii să nu se streseze. Ci doar să citească eticheta. Și pe etichetă să scrie așa: "Nociv pentru mediul acvatic cu efecte pe termen lung." Lucru care nu ar trebui să îți trezească simțurile, ci sentimentele. Știi, acel sentiment de compasiune față de natură și de grijă față de viitorul copiilor noștri și al generațiilor următoare. Pentru că, în timp ce noi ne "trezim azi simțurile" cu produse sintetice ambalate în plastice, planeta și viitorul copiilor de mâine sunt grav afectate de poluare. Probabil că mulți se gândesc că cineva stă să extragă chimicalele nocive pentru mediul acvatic cu efecte pe termen lung ca ei să-și poată "trezi simțurile" și să se lăfăie cu produse chimice frumos mirositoare.
Adela Popescu își răsfață simțurile cu Lenor Spring Awakening
Nimic mai greșit! Adevărul, prezentat în emisiunea ”România, te iubesc!” este crunt: "GUVERNARE URÂT MIROSITOARE. Timp de 30 de ani guvernele României n-au reușit să lege la canalizare mai mult de 10% din întinderea localităților de la țară. Au ignorat și ignoră nu numai lipsa de igienă de la suprafață, dar și poluarea sistematică a apelor, a pânzei freatice și a solului. Nu au reușit, așa că riscăm procedura de infringement."

Așadar, sperăm că prin acest articol le-am "trezit" simțurile care cu adevărat contează și că de aici încolo, în fiecare emisiune "Vorbește lumea", Cove și Adela se vor înclina cu atenție și asupra problemelor de mediu, și că au înțeles că nimic în natură nu e întâmplător, așa cum nici sloganul România Ecologică, #Protejează ceea ce cu adevărat contează! 100% pentru #mediu! nu este unul oarecare, ales la întâmplare.

Citiți și...
Punga de transport din plastic subțire și foarte subțire, cu mâner, se interzice începând cu data de 1 iulie 2018
Deșeurile din plastic: strategia Europeană pentru a proteja planeta și cetățenii
Studiu Ministerul German al Mediului: 97% dintre 2.500 de copii testați au plastic în sânge și urină
ȘOCANT: Video! Delfin în chinuri groaznice din cauza unei pungi din plastic
Plasticul se dezintegrează în microplastice și poluează tot!
Vorba dulce sacoșa din pânză la cumpărături o aduce
Ca să nu o mai uiți acasă, agață sacoșa din pânză de clanță!