În sectoarele 2,3,4 și 5 din București NU se respectă prevederile legale privind sotarea și reciclarea deșeurilor municipale. Mai sunt două zile și expiră termenul legal și Garda Națională de Mediu este obligată să ne răspundă la sesizarea cu nr. 53632/MD/11.02.2019 prin care am cerut să oblige primarii din aceste sectoare ale capitalei să înființeze centre speciale, împrejmuite și cu personal specializat, precum cele înființate în Sectorul 6 (poza de mai jos) ca rezultat al inițiativei echipei "România Ecologică". Dacă nu ne răspund în termenul legal considerăm că suntem îndreptățiți să demarăm o petiție pentru demiterea conducerii acestei instituții (în mare parte numită pe criterii politice).

 În atenția Garda Națională de Mediu s 2 3 4 5 a

colectare sortata S6


A.N.R.S.C. ne-a răspuns și ne-a comunicat că are nevoie de încă 15 zile, conform prevederilor legale, ca să verifice mai amănunțit. Garda de Mediu încă NU a răspuns nimic!
În atenția Garda Națională de Mediu s 2 3 4 5 ANRSC


În atenția
Garda Națională de Mediu

Spre știință
Ministerul Mediului, Primăria Municipiului București și A.N.R.S.C.

Bună ziua,

Anul trecut, după o serie de sesizări pe care le-am făcut, atât către Garda Națională de Mediu cât și către alte instituții ale statului, am reușit să vă convingem că trebuie să obligați Primăria Sectorului 6 să înființeze 12 centre de colectare sortată a deșeurilor reciclabile și să respecte astfel prevederile legii 211/2011.

Având în vedere acest precedent și mai ales faptul că în sectoarele 2, 3, 4 și 5 NU există posibilitatea sortării deșeurilor municipale și că majoritatea cetățenilor NU au acces la containere speciale pentru a-și sorta deșeurile în vederea reciclării, așa cum prevede legislația în vigoare, vă solicităm pe această cale SĂ OBLIGAȚI și autoritățile publice locale din sectoarele 2, 3, 4 și 5 ale capitalei, ca până la implementarea altor soluții mai elaborate, să înființeze IMEDIAT centre speciale de colectare sortată, exact așa cum ați cerut și ați reușit să-i obligați pe reprezentanții Primăriei Sector 6 și URBAN S.A.

Pentru evitarea oricăror dubii atașăm răspunsul oficial pe care l-am primit de la dvs. (Garda Națională de Mediu) și vă invităm să citiți articolul, cu toate documentele și detaliile, publicat pe site-ul nostru aici.

Vă rugăm să confirmați primirea acestei solicitări și să ne comunicații măsurile luate pentru soluționare exclusiv pe email la adresele Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. în cel mai scurt timp posibil, dar nu mai târziu de 30 de zile.

Mulțumim!
Echipa România Ecologică