COMPOST, cel mai benefic lucru pe care-l poți face cu resturile vegetale. Dar nu și dacă legea e făcută prost!
Oameni de bună credință, e nevoie de ajutorul vostru! În sfârșit, România ar putea avea o Lege a Compostului. O lege care ar putea transforma resturile vegetale din gospodăriile și casele oamenilor într-un pământ fertil pentru agricultură. Dar, se pare că "aleșii noștri", deputații din Comisia pentru Mediu, sunt pe cale să dea aviz favorabil unei legi prost formulate, care ar putea transforma compostul eco-prietenos într-un material fără folos, deservind de fapt firmele care dețin gropi de gunoi.

Pierdem circa 3 hectare de pădure pe oră și cu toate acestea, cu un tupeu fantastic, Romsilva încearcă să ne spună că "Totul e în regulă"
Pentru cetățenii care urmăresc problema pădurilor din România, Romsilva a devenit cumva sinonim cu dezastrul pădurilor. Nimeni nu-i mai crede! Este plină presa, de ani de zile, cu dezastrul pe care această instituție a statului român l-a adus, într-un fel sau altul, asupra pădurilor din România. Pierdem circa 3 hectare de pădure pe oră și cu toate acestea, cu un tupeu fantastic, Romsilva încearcă să ne spună că "Totul e în regulă". Estimările experților forestieri variază de la 9 la 20 de milioane de metri cubi de lemn furați pe an.

Tu ai semnat petiția noastră?

Dacă vom reuși împreună să convingem un supermarket, atunci cu siguranță le vom convinge pe toate să ia măsuri împotriva poluării cu plastic. Omenirea poluează planeta cu 500 de miliarde de pungi pe an sau cu 1 milion de pungi pe minut. Și acestea sunt statisticile DOAR pentru pungile de unică folosință. Dacă ne gândim la toate ambalajele din plastic de unică folosință, ne îngrozim! Până în 2050 va fi mai mult plastic decât pește în mări și oceane. Ce e în capul nostru?

Lucrezi la MEGA IMAGE? Hai că poate îți pasă!
Peste 6100 de cetățeni au semnat petiția. Dacă vom convinge un supermarket, le vom convinge pe toate. Prin petiția "Fără pungi din plastic în supermarketurile MEGA IMAGE din România" se urmărește să fie luate cel puțin aceleași măsuri pe care le-au luat deja în Belgia, și astfel MEGA să dea startul unor bune practici fără precedent în România împotriva poluării cu plastic.

Dacă îți pasă de natura din țara noastră, de sănătatea ta și de viitorul copiilor din România, semnează și tu această petiție! Este pentru noi, pentru generațiile următoare, pentru România!
Peste 4200 de români au semnat petiția în doar câteva zile de la lansare. Dar care sunt așteptările acestora și ale inițiatorilor petiției "Fără pungi din plastic în supermarketurile MEGA IMAGE din România"? Pe scurt, dorim să fie luate cel puțin aceleași măsuri pe care le-au luat deja în Belgia. Iată lista!

 Petiția "Fără pungi din plastic în supermarketurile MEGA IMAGE din România" continua și în a 3-a zi de la lansare a ajuns la peste 3600 de semnături dar NU este de ajuns.
Așa cum au făcut în Belgia vrem și în România. Petiția "Fără pungi din plastic în supermarketurile MEGA IMAGE din România" continua, și în a 3-a zi de la lansare a ajuns la peste 3600 de semnături, dar NU este de ajuns. Trebuie să fim mult mai mulți ca să transmitem un mesaj puternic și mai convingător. Să arătam că ne pasă de țara noastră!

În doar 24 de ore de la lansare peste 2600 au semnat petiția "Fără pungi din plastic în supermarketurile MEGA IMAGE din România".
În doar 24 de ore de la lansare, peste 2600 de cetățeni care au înțeles că poluarea cu punci din plastic de unică folosință este o problema de mediu care ne privește pe toți, au semnat petiția "Fără pungi din plastic în supermarketurile MEGA IMAGE din România". Pe lângă sutele de motive legate de protejarea mediului înconjurător și a sănătății publice, solicitarea din partea societății civile către conducerea lanțului de supermarketuri MEGA IMAGE se bazează și pe faptul că acest retailer face parte din grupul Delhaize care a dat startul unor măsuri remarcabile, precum eliminarea pungilor din plastic disponibile la raioanele de legume și fructe în cadrul magazinelor din Belgia.

MEGA, nu mai vrem să poluăm cu punga! Peste 1200 de români au semnat deja petiția!
Peste 1200 de semnături în primele 7 ore de campanie pentru petiția fără pungi din plastic la MEGA din România, ca în Belgia. MEGA IMAGE trebuie să înțeleagă că românii nu vor să mai polueze cu pungi din plastic. Tu ai semnat petiția? Click aici pentru a semna!

Așa m-am implicat voluntar și am reușit să aduc containere de colectare baterii uzate de la ECOTIC în fiecare scară de bloc din Greenfield
M-am implicat voluntar, și în 2018 am reușit să aduc containere de colectare pentru baterii uzate de la ECOTIC la fiecare scară de bloc, pentru cei peste 4500 de locuitori din cartierul Greenfield, pentru că știu că o baterie poate polua cu substanțe deosebit de toxice apa și solul până la 50 de ani.

Vino sâmbătă la Marșul pentru Aer Curat din București, Iași, Timișoara sau Brașov
Tu știi ce respiri? Aerul poluat ucide! Ia atitudine! Participă și tu la marșul pentru Aer Curat organizat sâmbătă (13 aprilie, ora 11:00) de către coaliția "Oxigen pentru România" simultan în București, Iași, Timișoara și Brașov.