Voluntarii de la Trashtag Turda au făcut curat, din nou!
Nu pentru că a plătit vreun poluator ONG-ul, ca să își facă imagine pe spatele muncii voluntarilor, ci pentru că vor să trăiască într-o localitate mai curată, într-o Românie mai civilizată.

Trashtag Turda: Încă 1126 de PET-uri adunate sâmbătă pentru campania "Natura fără 1 milion de PET-uri"
Voluntarii de la Trashtag Turda au fost alături de noi în campania "Natura fără 1 milion de PET-uri" încă de la început. Au zis prezent și au făcut. Încă 1126 de PET-uri colectate sâmbătă, 3 iulie 2021, pentru a ne susține campania de adunat PET-uri din natură. Mulțumim, oameni vrednici cu inimă bună!

Comunitatea Batoș (Mureş): elevi, profesori, localnici, două luni de muncă voluntară, 25.260 de PET-uri reciclate și 4 sate mai curate
Din momentul în care a spus "prezent" campaniei noastre "Natura fără 1 milion de PET-uri", doamna Prof. Înv. Primar Irina Nagy de la Școala Gimnazială Batoș, din județul Mureş a făcut minuni în localitatea pe care o reprezintă cu noblețe. Implicarea elevilor, profesorilor, autorităților locale, grupului local de voluntari și a  altor localnici, dar și sprijinul acordat benevol de către anumiți antreprenori locali, au "zdruncinat", în sens bun, comunitatea de doar 4223 de suflete.

Voluntari pentru Batoș 368 de PET-uri și alte deșeuri scoase din albia pârâului Luț
Ajutați de 4 copii vrednici și 10 adulți cu spirit civic, voluntarii grupului de inițiativă civică locală Voluntari pentru Batoș, au ieșit iar pe teren la o nouă acțiune de ecologizare din cadrul campanie noastre "Natura fără 1 milion de PET-uri". Astfel, în data de 30 martie 2021, au strâns din albia pârâului Luț 368 de PET-uri și alte deșeuri care au fost depozitate la un centru special de colectare, amenajat cu ajutorul Primăriei și al operatorului local al serviciului de salubrizare, de unde vor fi preluate pentru sortare și reciclare.

Trashtag Turda: 874 PET-uri recuperate din natură în prima lor zi de participare la campania "Natura fără 1 milion de PET-uri"
Au zis, au făcut! După ce ne-au dat vestea cea bună că se alătură campaniei noastre, "Natura fără 1 milion de PET-uri", voluntarii de la "Trashtag Turda" au așteptat vremea bună și sâmbătă, 27 martie 2021, au ieșit în teren colectând 874 de PET-uri din albia râului Arieș și împrejurimi.

Școala Gimnazială Batoș din județul Mureş spune prezent și se alătură campaniei Natura fără 1 milion de PET-uri
Elevii, profesorii și grupul civic local au adunat 1496 de PET-uri din natură în prima lor săptămână de participare la campania "Natura fără 1 milion de PET-uri". Proiectul, demarat de Școala Gimnazială Batoș, este unul mai amplu și are ca principale obiective mai multe aspecte care țin atât de educația ecologică a copiilor, cât și de implicarea civică a membrilor comunității, într-o strânsă colaborare cu autoritățile publice locale, pentru a susține colectarea și reciclarea PET-urilor. Frumos! Doar așa se pot schimba cu adevărat lucrurile în bine.

Primul pas mic, către un obiectiv mare: Natura fără 1 milion de PET-uri
În prima zi după ce am dat startul campaniei "Natura fără 1 milion de PET-uri" am ieșit o oră la plimbare în natură și am strâns primele PET-uri cu care începem numărătoarea până la atingerea principalului obiectiv: 1 milion de PET-uri adunate din natură, care să fie pe cât posibil reciclate.

Începem campania Natura fără 1 milion de PET-uri, participă și tu!
"Natura fără 1 milion de PET-uri" este o inițiativă cetățenească, fără sponsorizări, fără alte interese. Cetățeni simpli care se implică, fiecare când și cum poate, la o acțiune națională de curățenie și de conștientizare a problemei poluării cu PET-uri.

COMPOST, cel mai benefic lucru pe care-l poți face cu resturile vegetale. Dar nu și dacă legea e făcută prost!
Oameni de bună credință, e nevoie de ajutorul vostru! În sfârșit, România ar putea avea o Lege a Compostului. O lege care ar putea transforma resturile vegetale din gospodăriile și casele oamenilor într-un pământ fertil pentru agricultură. Dar, se pare că "aleșii noștri", deputații din Comisia pentru Mediu, sunt pe cale să dea aviz favorabil unei legi prost formulate, care ar putea transforma compostul eco-prietenos într-un material fără folos, deservind de fapt firmele care dețin gropi de gunoi.

Pierdem circa 3 hectare de pădure pe oră și cu toate acestea, cu un tupeu fantastic, Romsilva încearcă să ne spună că "Totul e în regulă"
Pentru cetățenii care urmăresc problema pădurilor din România, Romsilva a devenit cumva sinonim cu dezastrul pădurilor. Nimeni nu-i mai crede! Este plină presa, de ani de zile, cu dezastrul pe care această instituție a statului român l-a adus, într-un fel sau altul, asupra pădurilor din România. Pierdem circa 3 hectare de pădure pe oră și cu toate acestea, cu un tupeu fantastic, Romsilva încearcă să ne spună că "Totul e în regulă". Estimările experților forestieri variază de la 9 la 20 de milioane de metri cubi de lemn furați pe an.