Lucrezi la MEGA IMAGE? Hai că poate îți pasă!
Peste 6100 de cetățeni au semnat petiția. Dacă vom convinge un supermarket, le vom convinge pe toate. Prin petiția "Fără pungi din plastic în supermarketurile MEGA IMAGE din România" se urmărește să fie luate cel puțin aceleași măsuri pe care le-au luat deja în Belgia, și astfel MEGA să dea startul unor bune practici fără precedent în România împotriva poluării cu plastic.

Grupul Delhaize, din care fac parte și supermarket-urile MEGA IMAGE din România , a luat în Belgia următoarele măsuri cu scopul de a-și reduce amprenta de plastic și de carbon:

  1. A eliminat pungile din plastic* disponibile la raioanele de legume și fructe în cadrul magazinelor din Belgia; 
    * EXCLUS ca în Romomânia, dacă vor da curs solicitării românilor, să înlocuiască plasticul cu bioplastic (așa zise pungi biodegradabile). Aceasta NU este o soluție eco-prietenoasă și nici NU face parte din soluțiile adoptate de către Delhaize în Belgia pentru a proteja natura. Deci, încă odată, EXCLUS bioplastic!
  2. A înlocuit ambalajele de unică folosință din plastic cu ambalaje reutilizabile din bumbac și ambalaje compostabile din hârtie FSC;
  3. A demarat un plan prin care își propune ca până în anul 2021 să elimine 80% dintre toate ambalajele din plastic în care își comercializează produsele;
  4. A început să încurajeze și susțină pe consumatorii eco-conștienți care folosesc ambalaje reutilizabile și să le ofere posibilitatea de a face cumpărături fără plastic tuturor clienților lor;
  5. Oferă posibilitatea clienților săi de a-și achiziționa sucuri proaspete sau alte alimente direct în recipientele proprii, fără a produce extra ambalaje de unică folosință (PET-uri, caserole, etc.).

Dacă vom convinge un supermarket, le vom convinge pe toate! Important este să începem de undeva!
Click aici sau pe poza de mai jos și semnează petiția noastră!

Lucrezi la MEGA și te-ai săturat să întrebi "Pungă doriți?" de sute de ori pe zi? Semnează petiția!

Petiția "Fără pungi din plastic în supermarketurile MEGA IMAGE din România" continuă și a ajuns deja la peste 6100 de semnături, dar NU este de ajuns. Trebuie să fim mult mai mulți ca să transmitem un mesaj puternic și mai convingător!

Tu ai semnat? Click aici și semnează!