Peste 4200 de români au semnat petiția în doar câteva zile de la lansare. Dar care sunt așteptările acestora și ale inițiatorilor petiției "Fără pungi din plastic în supermarketurile MEGA IMAGE din România"? Pe scurt, dorim să fie luate cel puțin aceleași măsuri pe care le-au luat deja în Belgia. Iată lista!
Grupul Delhaize, din care fac parte și supermarket-urile MEGA IMAGE , a luat în Belgia următoarele măsuri cu scopul de a-și reduce amprenta de plastic și de carbon:

  1. A eliminat pungile din plastic* disponibile la raioanele de legume și fructe în cadrul magazinelor din Belgia; 
    * EXCLUS ca în România, dacă vor da curs solicitării cetățenilor, să înlocuiască plasticul cu bioplastic (așa zise pungi biodegradabile). Aceasta NU este o soluție eco-prietenoasă și nici NU face parte din soluțiile adoptate de către Delhaize în Belgia pentru a proteja natura. Deci, încă odată, EXCLUS bioplastic!
  2. A înlocuit ambalajele de unică folosință din plastic cu ambalaje reutilizabile din bumbac și ambalaje compostabile din hârtie FSC;
  3. A demarat un plan prin care își propune ca până în anul 2021 să elimine 80% dintre toate ambalajele din plastic în care își comercializează produsele;
  4. A început să încurajeze și susțină pe consumatorii eco-conștienți care folosesc ambalaje reutilizabile și să le ofere posibilitatea de a face cumpărături fără plastic tuturor clienților lor;
  5. Oferă posibilitatea clienților săi de a-și achiziționa sucuri proaspete sau alte alimente direct în recipientele proprii, fără a produce extra ambalaje de unică folosință (PET-uri, caserole, etc.).

Așadar, dacă îți pasă de natura din țara noastră, de sănătatea ta și de viitorul copiilor din România, semnează și tu această petiție! Este pentru noi, pentru generațiile următoare, pentru România! După MEGA IMAGE, cu siguranță și celelalte supermarketuri le vor urma exemplul, altfel, vom recomanda tuturor să cumpere doar de la MEGA. Evident, DOAR după ce vor lua, cât mai repede, cel puțin aceste măsuri pentru a proteja natura din țara noastră și nu numai.

Semnează petiția și nu te va mai întreba la MEGA Pungă doriți așa au făcut în Belgia 1

Petiția "Fără pungi din plastic în supermarketurile MEGA IMAGE din România" continua, și în a 4-a zi de la lansare a ajuns la peste 4200 de semnături, dar NU este de ajuns. Trebuie să fim mult mai mulți ca să transmitem un mesaj puternic și mai convingător. Să arătam că ne pasă de țara noastră!

Tu ai semnat? Click aici și semnează!