Și cetățenii câștigă câteodată. Află cum am obligat Primăria Sectorului 6 să înființeze 12 centre de colectare sortată
După 6 luni de implicare civică, echipa România Ecologică a determinat Primăria Sectorului 6 să asigure spațiile necesare colectării selective a deșeurilor și dotarea acestor centre cu containere speciale pentru colectarea și stocarea temporară a deșeurilor reciclabile în vederea valorificării.

Cuvântul cheie este "perseverență"!

Am postat pe Facebook, am fost în teren pentru dovezi și am făcut repetate sesizări către toate instituțiile despre care am considerat că pot ajuta la rezolvarea problemei. Începând cu Garda Națională de Mediu, Ministrul mediului - Grațiela Gavrilescu, Ministerul Mediului, Primăria Municipiului București, Gabriela Firea, Primăria Sector 6, Primarul sectorului 6 - Gabriel Mutu, URBAN SA și toți consilierii locali din Sectorul 6 cu diverse ONG-uri și reprezentanți ai presei la CC. Și nu în ultimul rând în paralel cu sesizările noastre au fost și alți cetățeni care au facut plângeri către Garda de Mediu și către Primăria S6.

Pe scurt, demersul s-a desfășurat astfel:

 1. Primăria Sectorului 6 a ignorat!
 2. România Ecologică a semnalat!
 3. Primăria Sectorului 6 și Urban SA au negat!
 4. România Ecologică a sesizat!
 5. Garda de Mediu i-a obligat!
 6. Primăria Sectorului 6 a tergiversat!
 7. România Ecologică a insistat!
 8. Primăria Sectorului 6 a cedat!

 6 Vine Garda PRIMĂRIA OBLIGATĂ raspuns oficialraspuns primaria sector 6 centre de colectare pag 1raspuns primaria sector 6 centre de colectare pag 2 

Iată lista cu locațiile pentru 12 centre de colectare sortată pe minim 4 fracții (plastic, hârtie, sticlă, metal) din Sectorul 6 

 • · Calea Giulești nr. 252
 • · Calea Crângași – sub podul Grant
 • · Str. Mărgelelor nr. 117
 • · Str. Fabricii, intersecție cu Calea Apeductului
 • · Bd. 1 Mai, în apropiere de magazinul Kaufland
 • · Valea Ialomiței – la intrare în Cartierul Brâncuși
 • · Cartierul Brâncuși, pe Aleea Pasărea în Văzduh
 • · Drumul Taberei nr. 55
 • · Str. Apusului nr. 6
 • · Str. Valea Argeșului
 • · Lujerului, în apropiere de magazinul Cora
 • · Bd. Timișoara, intersecție cu Aleea Romancierilor.
FIECARE GEST CONTEAZĂ!
Subliniem faptul că este de asemenea foarte important ca toți cetățenii să acorde mai multă atenție și să se implice activ în creșterea cantității de materiale reciclabile colectate (hârtie, carton, plastic, metal, sticlă, baterii și echipamente electronice uzate etc.) Cu cât mai multă colectare și reciclare cu atât mai puțină poluare și mai bună calitate a vieții.

Facem apel la toate asociațiile de proprietari din întreaga țară să ceară proprietarilor/cetățenilor să trieze materialele reciclabile în casă și să le depună corespunzător în containerele speciale (hârtie/carton, plastic cu metal, sticlă). Iar acolo unde nu există deja mecanisme și facilități pentru depozitare (containere speciale) să ceara operatorului de salubrizare să le asigure, așa cum cere legea.

De asemenea, rugăm toți locuitorii din Sectorul 6 să se mobilizeze la nivelul asociațiilor de proprietari și să se înscrie în programele de colectare la sursă precum cel prezentat în documentul atașat de către Primăria Sectorului 6.