Tu ai semnat petiția noastră?

Dacă vom reuși împreună să convingem un supermarket, atunci cu siguranță le vom convinge pe toate să ia măsuri împotriva poluării cu plastic. Omenirea poluează planeta cu 500 de miliarde de pungi pe an sau cu 1 milion de pungi pe minut. Și acestea sunt statisticile DOAR pentru pungile de unică folosință. Dacă ne gândim la toate ambalajele din plastic de unică folosință, ne îngrozim! Până în 2050 va fi mai mult plastic decât pește în mări și oceane. Ce e în capul nostru?

Un gest mărunt multiplicat de milioane de oameni poate schimba traiectoria către dezastrul natural pe care ignoranța noastră o trasează pentru generațiile următoare. Nu ai nicio scuză, dacă ai minim de discernământ și bun simț, să nu semnezi petiția noastră după ce citești aceste rânduri pentru că, dacă îți pasă, nu există scuze!

Petiția NU este doar pentru MEGA IMAGE, ci este doar un început. Plasticul de unică folosință trebuie să dispară cât mai mult de la raft! Un start pe care acest mare comerciant l-a dat deja în Belgia și pe care vrem să-l urmeze și în România, provocând astfel și restul supermarketurilor la schimbare! 

Fiecare semnătură chiar contează!
Click pe oricare dintre pozele de mai jos și semnează petiția, apoi dă mai departe!

Tu ai semnat petiția noastră 1

Grupul Delhaize, din care fac parte și supermarket-urile MEGA IMAGE din România, a luat în Belgia următoarele măsuri cu scopul de a-și reduce amprenta de plastic și de carbon:

  1. A eliminat pungile din plastic* disponibile la raioanele de legume și fructe în cadrul magazinelor din Belgia; 
    * EXCLUS ca în Romomânia, dacă vor da curs solicitării românilor, să înlocuiască plasticul cu bioplastic (așa zise pungi biodegradabile). Aceasta NU este o soluție eco-prietenoasă și nici NU face parte din soluțiile adoptate de către Delhaize în Belgia pentru a proteja natura. Deci, încă odată, EXCLUS bioplastic!
  2. A înlocuit ambalajele de unică folosință din plastic cu ambalaje reutilizabile din bumbac și ambalaje compostabile din hârtie FSC;
  3. A demarat un plan prin care își propune ca până în anul 2021 să elimine 80% dintre toate ambalajele din plastic în care își comercializează produsele;
  4. A început să încurajeze și susțină pe consumatorii eco-conștienți care folosesc ambalaje reutilizabile și să le ofere posibilitatea de a face cumpărături fără plastic tuturor clienților lor;
  5. Oferă posibilitatea clienților săi de a-și achiziționa sucuri proaspete sau alte alimente direct în recipientele proprii, fără a produce extra ambalaje de unică folosință (PET-uri, caserole, etc.).
Tu ai semnat petiția noastră 2

Dacă vom convinge un supermarket le vom convinge pe toate! Important este să începem de undeva!
Click aici!