Vino sâmbătă la Marșul pentru Aer Curat din București, Iași, Timișoara sau Brașov
Tu știi ce respiri? Aerul poluat ucide! Ia atitudine! Participă și tu la marșul pentru Aer Curat organizat sâmbătă (13 aprilie, ora 11:00) de către coaliția "Oxigen pentru România" simultan în București, Iași, Timișoara și Brașov.

România suferă grav de poluare. Este nevoie de mai multă implicare! Dacă rămânem pasivi în continuare va fi vai și amar de generațiile următoare!

Primim avertisment după avertisment de la Comisia Europeană dar degeaba. Statul român rămâne și indiferent și ineficient față de recomandările U.E. pentru adoptarea măsurilor necesare îmbunătățirii calității aerului. De la incapacitatea de a stopa tăierile ilegale de pădure, lipsa aproape totală a unui sistem eficient de sortare și gestionare corectă a deșeurilor municipale (reciclăm sub 5%), toaletarea inadecvată a arborilor urbani, distrugerea spațiilor verzi sau restrângerea acestora, creșterea parcului auto cu rable poluante, șantiere neconforme, gropi de gunoi neconforme, trafic auto foarte aglomerat în marile orașe și până dezinteresul autorităților locale față de programele de împădurire și înverzire a zonelor urbane sunt factori care fac ca românii să respire din ce în ce mai mult aer otrăvit.

Comisia Europeană - Fișă informativă
Pachetul de acțiuni în constatarea neîndeplinirii obligațiilor al lunii iunie: principalele decizii
Bruxelles, 14 iunie 2017
Calitatea aerului: Comisia îndeamnă ROMÂNIA să asigure monitorizarea adecvată a calității aerului pe întreg teritoriul său

Comisia trimite României o scrisoare de punere în întârziere în legătură cu deficiențele semnificative în ceea ce privește monitorizarea poluării aerului. Poluarea atmosferică reprezintă un risc important pentru sănătatea publică, provocând mai mult de 25 000 de decese premature pe an în acest stat membru.

Acest prim avertisment include rețeaua de monitorizare a unei game largi de zone și aglomerări, precum și toți principalii poluanți, inclusiv dioxidul de sulf, dioxidul de azot și oxizii de azot, pulberile în suspensie, plumbul, benzenul, monoxidul de carbon și ozonul, arsenul, cadmiul, mercurul, nichelul și hidrocarburile aromatice policiclice.

O monitorizare adecvată este o cerință fundamentală pentru verificarea conformității cu diferitele standarde ale UE în ceea ce privește calitatea aerului. Legislația UE privind calitatea aerului înconjurător și un aer mai curat pentru Europa le impune statelor membre să evalueze calitatea aerului pe întreg teritoriul lor și să ia măsuri pentru a limita expunerea cetățenilor la poluanți. România nu a reușit să creeze o rețea de monitorizare care să respecte standardele și cerințele UE în vederea evaluării eficiente și a îmbunătățirii calității aerului.
sursa: europa.eu

Așadar, dacă nu ne implicăm fiecare NU scăpăm de poluare!

Participă și tu la marșul pentru Aer Curat organizat sâmbătă (13 aprilie, ora 11:00) de către coaliția "Oxigen pentru România".


Marșul pentru Aer Curat, pe următoarele trasee:

București: Biblioteca Nationala - Piața Unirii - B-dul Unirii - Palatul Parlamentului - Ministerul Mediului
Iași: Parcul Copou – Bld Carol I – Str. Gavriil Musicescu - str.Arcu – Bulevardul Ștefan Cel mare și Sfânt – Prefectura Iași
Timișoara: Piața Sf. Gheorghe - Bulevardul Revoluției 1989 - Prefectură
Brașov: Piața Sfatului – str. Republicii - Prefectură

Vino sâmbătă la Marșul pentru Aer Curat din București
Vino sâmbătă la Marșul pentru Aer Curat din București