Se împlinesc aproape 6 luni de când Ministrul Mediului Tánczos Barna a blocat Hotărârea de Guvern pentru Sistemul Garanție-Returnare (SGR), la cererea supermarketurilor și a altor poluatori care se opun. HG-ul trebuia să fie publicat în Monitorul Oficial la 01 ianuarie 2021, dar pentru că încă de la începutul mandatului său de ministru al mediului, domnul Tánczos Barna doar promite că va trimite spre avizare interministerială HG-ul pentru SGR, societatea civilă este nevoită să apeleze la noi metode pentru a atrage atenția asupra situației.

Dacă ministrul mediului Mircea Fechet va face jocul poluatorilor, vom avea fentare, nu reciclare prin garanție - returnare!

În sfârșit, după ani de zile de bețe în roate băgate de către poluatorii proiectului legislativ prin care se dorește introducerea unei garanții de 50 de bani pentru fiecare PET, doză și sticlă în care se comercializează băuturile, Ministerul Mediului a pus în dezbatere publică proiectul de lege privind sistemul de garanție - returnare.

Obiective Garda Forestieră, printre altele: prevenirea și diminuarea tăierilor ilegale de arbori, prevenirea și combaterea braconajului cinegetic, asigurarea realizării pazei fondului forestier și fondului cinegetic național, evidența proprietăților forestiere. Așa scrie pe unul dintre site-urile Gărzii Forestiere. Drept urmare, pentru oricare dintre situațiile enumerate mai sus, se pot utiliza datele de contact ale unității teritoriale aferente pentru a formula sesizări scrise sau telefonice.

Aflat într-o vizită de lucru pe Argeș Vedea, Ministrul Mediului, domnul Costel Alexe, șochează din nou opinia publică cu dezvăluiri despre descoperirile sale din teren. Mediul înconjurător din România este fără îndoială sub asalt cu concursul autorităților publice locale.

În atenția Ministerului Mediului: Sesizări NON - STOP pe WhatsApp pentru Garda de Mediu!
Stimate domnule Ministru Costel Alexe, vă solicităm public să faceți rapid (prin Ordin de Ministru) posibilă sesizarea NON - STOP a problemelor de mediu către Garda Națională de Mediu, printr-un număr de WhatsApp. Cetățenii trebuie să poată sesiza, NON - STOP problemele de poluare cu care se confruntă, sub garanția păstrării anonimatului, indiferent că e zi sau noapte.

Ministerul Mediului, condus de Grațiela Gavrilescu, aduce modificări ale legislației de mediu și forțează firmele private ca Sigurec să își restrângă activitatea de colectare și reciclare.

Încă odată statul român se dovedește incapabil să ia măsuri legislative care să sprijine eficient sectorul privat din domeniul reciclării. România este codașa Europei la reciclare și cu toate acestea, doamna ministru, politician și inginer petrochimist de meserie, reușește prin modificările recente ale legislației de mediu să forțeze firmele private precum Sigurec să își restrângă activitatea de colectare și reciclare. Până la faliment nu mai e decât un pas.

Hop și Grațiela! O nouă linie de îmbuteliere a apei deschisă de către Coca Cola inaugurată de către Ministrul Mediului
O nouă linie de îmbuteliere a apei a fost inaugurată chiar de către Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, în județul Suceava, pentru Coca-Cola și are o capacitate de îmbuteliere mai mare cu 44% față de cea anterioară. Chiar dacă reprezentanții companiei se laudă cu implementarea unor eficiențe energetice, poluarea cu ambalaje de plastic va crește. Iar reducerea consumului de apă folosită în procesul de producție cu până la 6% în această unitate de producție, cu care de asemenea acest mare poluator mondial cu plastic de unică folosință se laudă la lansare, este un fleac!

Noul plan al Ministerul Mediului condus de Grațiela Gavrilescu: mai multă poluare cu dioxină! Organizațiile de mediu sunt stupefiate!
Noul concept de management integrat al deșeurilor promovat de Ministerul Mediului, în prezent condus de către doamna Inginer petrochimist Grațiela Gavrilescu, îngrijorează 8 dintre cele mai importante organizații de mediu care activează în România și ar trebui să ne îngrijoreze pe toți. Dacă acest "nou concept" de management integrat al deșeurilor va fi pus în practică, în forma propusă, vom avea incineratoare de gunoi în toată țara și implicit mai multă poluare cu dioxină (una dintre cele mai periculoase substanțe chimice cunoscute omului) în loc să transpunem legislația europeană și să promovăm principiile economiei circulare.

Punga de transport din plastic subţire şi foarte subţire, cu mâner, se interzice începând cu data de 1 iulie 2018

Pe 14 Martie 2018 a fost adoptat si trimis spre promulgare proiectul de lege care prevede interzicerea din data de 1 Iulie 2018, a introducerii pe piața națională a pungilor de transport din plastic subțire (cu grosimea peretelui mai mică de 50 de microni) și foarte subțire cu mâner (cu grosimea peretelui mai mică de 15 microni), precum și interzicerea de la comercializare, începând cu data de 1 Ianuarie 2019, a pungilor de transport din plastic subțire și foarte subțire cu mâner.