Cine zice că nu se poate fără poluare cu PET-uri, minte sau are interese personale ascunse!
Acest dozator se află în incinta Ministerului Mediului, la unul dintre etaje. Inițial, a funcționat cu bidon reutilizabil de 19L. Apoi au cerut furnizorului să-l adapteze și acum funcționează cu filtre de apă. Fără PET-uri, fără pahare din plastic, fără poluare cu plastic. Sticla de deasupra este "propriul recipient" al unui angajat din minister. Îl folosește ca să nu genereze deșeuri din plastic inutil.


Așadar, isteria de ședințe foto cu PET-ul pe masă care a luat amploare în rândul demnitarilor și a instituțiilor publice este toxică, din toate punctele de vedere. Atât ca mesaj public transmis în favoarea consumului de plastic, cât și ca dovadă a unor cantități mari de deșeuri PET generate inutil.

Într-o țară sufocată de PET-uri, repetentă la reciclare și codașă la măsuri antipoluare, este rușinos să vezi cum politicieni aflați în funcții publice și instituții publice dau în "isteria" ședințelor foto cu PET-uri pe masă și promovează poluarea cu plastic. Toată lumea știe că plasticul NU se poate recicla la nesfârșit, că indiferent unde ajunge, în final tot poluează. Și că singura cale cu adevărat eficientă împotriva poluării cu plastic, una dintre cele mai grave probleme de mediu ale momentului, este să îl scoatem din uz cât mai mult.

E chiar atât de greu să se monteze filtre de apă în instituțiile publice în loc să se cumpere tone de apă îmbuteliată la PET?!
Apa Nova Bucureşti garantează pentru potabilitatea apei. Care e problema?! Nu, nu e nicio problemă tehnică, ci doar de bunăvoință și receptivitate la ceea ce fiecare trebuie să schimbe în stilul său de viață, pentru a combate poluarea cu plastic care a început să afecteze întreaga planetă.

Cine zice că nu se poate fără poluare cu PET uri minte sau are interese personale ascunse

De ce este așa de "greu" să se doteze aceste instituții publice cu pahare și carafe din sticlă refolosibile și, eventual, cu mașini de spălat vase în care se pot spăla cu detergenți ecologici la 90%?! Un exemplu de consum de apă FĂRĂ PLASTIC vedem chiar la ministrul mediului în această poză, tot din incinta Ministerului Mediului.
Un exemplu de consum de apă FĂRĂ PLASTIC vedem chiar la ministrul mediului
Ce o fi așa "dificil" pentru demnitari să dea exemple de bune practici în favoarea protejării mediului, pentru milioanele de cetățeni care îi urmăresc?!