Ouăle de pescăruș sunt contaminate cu aditivii chimici utilizați în producția de plastic. Un studiu a verificat dacă există urme ale ftalaților - un grup de substanțe chimice adăugate la materialele plastice pentru a le menține flexibile - în ouăle de pescăruș recent depuse în Cornwall, Marea Britanie. S-a constatat că toate cele 13 ouă testate conțin ftalați, cu până la șase tipuri de ftalați per ou. Aceste substanțe chimice funcționează ca pro-oxidanți - provocând potențial stres oxidativ care poate deteriora celulele. De asemenea ftalații, sunt acel tip de substanțe chimice care se depun în țesuturile grase ale organismului, inclusiv la om.

Această imagine nu este dintr-un film apocaliptic, este Lacul Bicaz din România

Întreaga țară este sufocată de PET-uri! Suntem repetenții și rușinea Europei la reciclare. Avem un stat slab, umil în fața poluatorilor și neputincios în privința educației locuitorilor. Rezultatul? România a devenit "Țara Gunoaielor". Această imagine apocaliptică cu Lacul Bicaz, sufocat de PET-uri, arată dezastrul pe care lipsa unui sistem de garanție-returnare îl cauzează. Credeți că dacă se va introduce acea garanție de 50 de bani, vom mai avea atâtea ambalaje aruncate în natură?!

Pe detergentul, balsamul sau soluțiile de curățare din casa ta, scrie "nociv pentru viața acvatică cu efecte pe termen lung"?
Cât de sănătos este să folosești detergenți sintetici sau produse de curțenie pe care scrie "nociv", știi? De ce scrie pe majoritatea detergenților chimici, "nociv pentru viața acvatică cu efecte pe termen lung"? De ce scrie, "provoacă iritarea pielii", "provoacă o iritare gravă a ochilor"și "poate provoca reacții alergice"?

Când unii români aleg să trăiască ca niște împuțiți! Râul Crișul Repede, groapa de gunoi a cartierului Voltaire din Oradea
Când îți arunci lăturile, gunoiul și mizeria în râul din spatele casei sau oriunde în natură sau în alte zone nepermise, deși autoritățile strâng după tine, salubriștii îți pun la dispoziție servicii moderne de colectare a deșeurilor, nu ai scuze, nu ai explicații, ești pur și simplu un împuțit care alege să trăiască într-o țară infestată cu deșeurile tale de nesimțit și căruia nu-i pasă de viitorul generațiilor următoare care, din cauza celor ca tine, vor trăi în "Țara gunoaielor".

BPA găsit de 19 ori peste limita de siguranță în șosetele pentru bebeluși, copii și femei, 42 de companii notificate
Centrul pentru Sănătatea Mediului (CEH) a inițiat acțiuni legale împotriva a 42 de companii pentru expunerea bebelușilor, copiilor și femeilor la niveluri periculoase de BPA în șosete. BPA este un produs chimic bine studiat, cunoscut pentru a provoca daune asupra dezvoltării sistemului reproductiv și legat de cancerul de sân, cancerul de prostată, tulburările metabolice, diabetul și numeroase alte probleme grave de sănătate.

Plantele suculente vopsite și date cu glitter, condamnate la moarte și generatoare de poluare absolut stupidă, într-o societate în care din ce în ce mai multe lucruri din supermarket devin de unică folosință.

Da, atât de mult poluează atunci când sunt folosite. Într-o oră de utilizare, suflătoare de frunze poluează cât o mașină Toyota Camry fabricată în 2016 care parcurge 1770 Km sau echivalentul aproximativ a 1100 de mile.
Este vorba despre acele suflătoare de frunze cu motoare pe benzină pe care le vedem folosite în parcuri și alte spații publice de către lucrătorii ADP-urilor și care emană fum, cu miros pregnant de noxe toxice, și fac mult zgomot.

Cine e de vină pentru poluarea absurdă cu ambalaje din plastic de la raioanele de legume și fructe Bio? "Inima Bio" dă vina pe supermarketuri.
Probabil că fructele și legumele Bio, sub marca "Inima.bio" le-ați observat deja în supermarketurile Carrefour, Cora, Mega Image, Kaufland sau Metro Cash&Carry și totodată, probabil că ați observat și modul grosolan față de natură în care acestea sunt ambalate.

În loc să scadă consumul de plastic eliminând pungile din plastic de raionul la legume și fructe, ca în țările occidentale, Carrefour vine cu o nouă găselniță ca să-l crească: dispensere electrice cu mănuși din plastic de unică folosință

UPDATE 07.12.2019 - După ce am publicat articolul de mai jos, prin care semnalam utilizarea (în mod absurd) mănușilor din plastic de unică folosință la legume și fructe, și după câteva discuții cu Carrefour ParkLake, aceștia le-au transmis celor de la Carrefour Grand Arena solicitarea noastră și astăzi ne-au confirmat că le-au eliminat. Iată, încă odată, dovada că vocea noastră, a cetățenilor simpli, se poate face auzită și respectată!

Derivatele produselor din plastic au fost găsite în 97% din probele de sânge și urină recoltate de la un număr de 2.500 de copii testați între anii 2014 și 2017, potrivit unui studiu al Ministerului German al Mediului și al Institutului "Robert Koch".
Deutsche Welle a publicat sâmbătă un articol despre un studiu realizat de către Ministerul German al Mediului prin care s-a descoperit că aproape toți copiii testați au urme de derivate din produsele de plastic în corpul lor.