BORSEC, folia ta din plastic este aruncată la întâmplare și poluează tot!
Aceste folii inutile din plastic ajung să fie aruncate la întâmplare de către majoritatea consumatorilor BORSEC și se găsesc peste tot, ceea ce face acest brand românesc să fie ușor de asociat cu mizeria și poluarea. Le observăm aruncate în stațiile de autobuz, parcări, mijloace de transport în comun, pe holurile din Mall-uri, în sălile de cinema, în supermarket-uri, în râuri, păduri, pe marginea șoselelor, chiar și pe terenurile agricole, punând într-o lumină foarte proastă "cel mai puternic" brand românesc" autointitulat și "Regina Apelor Minerale din România”.


poluare Borsec cu folie de plasticEste un lucru pe care l-am semnalat în repetate rânduri pe pagina noastră de Facebook “România Ecologică” și astăzi, 12 Martie 2019, echipa Romaqua a decis să ne răspundă la una dintre postări printr-un comentariu, cităm:

"Bună ziua! Când am ales să aplicăm acest "capișon" pe post de sigiliu pe dop a fost din respect pentru consumatorii Borsec, pentru a proteja calitatea apei, pentru a da încrederea că pe parcursul traseului de la linia de îmbuteliere până la consumator produsul este protejat, iar el îl poate consuma liniștit direct din butelia PET fără niciun risc. Echipa Romaqua!"

comentariu Borsec pe pag Romania Ecologica

Întrucât dorim ca opinia noastră în calitate de consumatori (încă din copilărie) ai apei minerale BORSEC să fie cât mai vizibilă am decis să răspundem echipei Romaqua prin acest articol nu doar cu un simplu comentariu pe Facebook.

poluare Borsec cu folie de plastic 3

Dragă Echipa Romaqua,

Noi, echipa România Ecologică, iubitori ai naturii și clienți BORSEC considerăm că atunci când ați ales să aplicați acest "capişon" pe post de sigiliu peste dopul din plastic ați ignorat complet impactul negativ asupra mediului. Așa cum faceți și cu apa îmbuteliată la #PET.
Plasticul poluează! Plasticul este toxic atât pentru om cât și pentru natură. Amblajele din PET conțin BPA. Un compus chimic toxic și periculos care eliberează substanțe nocive la intemperii și nu numai.
suntem clienti Borsec

Plasticul vostru (în care comercializați apa minerală BORSEC) ajunge în natură. Se dezintegrează și poluează tot. Inclusiv calitatea apei și viața consumatorilor Borsec pe care pretindeți că vreți să-i protejați! Poluați țara generațiilor viitoare cu ambalaje din plastic folosite inutil care nu vor dispărea din natură, dar nici de la gropile de gunoi, timp de sute sau chiar mii de ani.

Poluați natura din care extrageți profitul cu care vă lăudați în topul brand-urilor românești. Pe de altă parte considerăm că este greșit din partea voastră, a echipei Romaqua, folosind acest "capişon" pe post de sigiliu, și credem că acesta nu aduce un plus de siguranță în atenția consumatorilor BORSEC ci mai degrabă este un motiv de NESIGURANȚĂ și suspiciuni.

Sunteți singurii producători din România, și probabil din lume, care “simt nevoia” să-și îmbrace capacele PET-urilor cu folie din plastic și asta cu siguranță ridică multe semne de întrebare cu privire la calitatea produsului “protejat".

Dacă aveți dovezi că a fost fraudat conținutul înainte de utilizarea acestui "capişon" însemnă că ne putem gândi că se poate frauda în continuare și după ce ați ales să înveliți capacul cu foliile poluante, toxice din plastic și că, și din acest punct de vedere, sunt inutile.

Doar nu o să fim atât de naivi încât să credem că această bucată de plastic va opri frauda. Rezolvați-vă problema #FărăPlastic. Oricum, noi fiind mari consumatori de apă BORSEC îmbuteliată la sticlă, vă putem spune cu toată încrederea că gustul este foarte diferit între apa îmbuteliată la PET și cea la sticlă. În timp ce apa îmbuteliată la sticlă are gustul autentic BORSEC cunoscut românilor de zeci de ani cea îmbuteliată la PET aduce foarte mult cu o "poșircă". Mai ales cea plată.

Pe de altă parte, nu credem că este o problemă de "siguranță" ci mai degrabă o strategie (foarte prost inspirată) de marketing care va obține exact inversul unei bune promovări. Apa îmbuteliată în sticle de 750 ml de ce nu are "capişon"?! Probabil că aceasta este prima dovadă că nu despre siguranță este vorba ci strict despre o campanie de marketing în care ați crezut.

Dacă vă pasă de țărișoara noastră și de natura pe care o exploatați pentru profit veți renunța în primă fază la "capişon” (folia de plastic pusă peste capacul din plastic) și ulterior la îmbutelierea în orice fel de plastic. Gustul autentic BORSEC (și eco-prietenos) este doar cel al apei îmbuteliată în sticle returnabile.

În concluzie, “am ales să aplicăm acest "capișon" pe post de sigiliu” sună egoist.
Să găsești motive ca să poluezi cu plastic este ușor. Dacă aveți pretenții de mare brand românesc, cu tradiție, si de (autointitulată) "Regina apelor minerale" atunci arătați respectul cuvenit naturii și generațiilor viitoare.
Folia voastră de plastic și PET-urile nu vă fac cinste ci doar profit. Sunteți la fel de ignoranți și de poluanți ca orice alt brand de profil venit de peste hotare și asta vă face la fel de toxici pentru natura din țara a căror resurse naturale le exploatați (doar) de dragul banilor.

Ar trebui sa faceți eforturi ca să vă ridicați la un nivel de sustenabilitate superior și să aveți o activitate eco-prietenoasă exemplară. Dar suntem siguri că #NuVăPasă! Faptele vorbesc de la sine. Noi vom continua să vă demonstrăm cu articole, postări și imagini pe unde ajunge plasticul vostru și cum poluează. Sperăm totuși să nu mai fie nevoie și să ne surprindeți în mod plăcut cu o schimbare radicală și o grijă semnificativă față de mediul înconjurător.