Când unii români aleg să trăiască ca niște împuțiți! Râul Crișul Repede, groapa de gunoi a cartierului Voltaire din Oradea
Când îți arunci lăturile, gunoiul și mizeria în râul din spatele casei sau oriunde în natură sau în alte zone nepermise, deși autoritățile strâng după tine, salubriștii îți pun la dispoziție servicii moderne de colectare a deșeurilor, nu ai scuze, nu ai explicații, ești pur și simplu un împuțit care alege să trăiască într-o țară infestată cu deșeurile tale de nesimțit și căruia nu-i pasă de viitorul generațiilor următoare care, din cauza celor ca tine, vor trăi în "Țara gunoaielor".

Toți cei care tratează natura ca pe propria pubelă de gunoi, ar trebui amendați drastic și OBLIGAȚI la muncă în folosul comunității, să curețe mizeria altor nesimțiți ca ei!

Mesajul și imaginile de mai jos au fost postate cu puțin timp în urmă de către Apele Române Crișuri pe pagina sa oficială de Facebook și sunt pur și simplu revoltătoare

Înțelegem greu și uităm repede!
Crișul Repede nu este lada de gunoi a cartierului Voltaire
#deșeuri #crisulrepede #oradea

Oricâte mâini ar aduna în urma altora și oricâte acțiuni de igienizare s-ar desfășura, nu vom reuși să avem #Ape #Curate acolo unde omul NU vrea.

Fără voința riveranilor de a avea ape curate, albiile râurilor vor fi mereu sufocate de deșeuri

Azi, în zona cartierului orădean Voltaire, pe tronsonul cuprins între strada Navigatorilor și strada Gutenberg, echipa #ApeleRomâneCrișuri a reluat acțiunile de igienizare. Colegii noștri intervin atât în albia râului Crișul Repede, cât și pe malul stâng.

Reamintim că, în luna februarie, pe o lungime de 1,3 km, împreună cu Primăria Oradea și Eco Bihor această zonă a fost salubrizată.

Din păcate, după șase luni, situația nu s-a îmbunătățit. Atenționăm riveranii că: depozitarea deșeurilor pe maluri sau în albii este contravenție care se sancționează cu amendă cuprinsă între 25.000-30.000 lei.
#ApărămPrevenimEducăm
Galerie : Dan Cepreaga
(șef formație Oradea/SH Crișul Repede/SGA Bihor/ABA Crișuri)

Despre Râul Crișul Repede

Crișul Repede (în maghiară Sebes-Körös) este un râu ce izvorăște în nord-estul Munților Apuseni (Munții Gilăului), traversează depresiunea Huedin, trecătoarea Ciucea, depresiunea Vad - Borod, Dealurile de Vest, Câmpia de Vest, străbate orașele Huedin și Ciucea, județul Cluj, Aleșd și Oradea, județul Bihor și se varsă în Tisa pe teritoriul Ungariei. Parcurge un defileu cu sectoare de chei, peșteri și abrupturi stâncoase între localitățile Huedin și Vadu Crișului (Munții Plopiș și Pădurea Craiului). Împreună cu râurile Crișul Alb și Crișul Negru formează cele trei Crișuri, cele mai importante râuri din regiunea Crișana. Numele provine din forma latină atestată Crisola, care la rândul său poate proveni fie din adjectivul grecesc Χρισός : „aurit”, din cauza prundișului aurifer, fie din limba dacică, presupunând că etimonul krísos ar fi avut semnificația de „negru”, în care caz denumirea de Crișul Alb este un oximoron iar cea de Crișul Negru un pleonasm.

Crișul Repede drenează versanții nordici ai masivelor Gilău Vlădeasa și Pădurea Craiului. Izvorăște de la altitudinea de 710 m, în apropiere de localitatea Izvoru Crișului, dintr-o zonă deluroasă de pe marginea nordică a Depresiunii Huedinului. Crișul Repede părăsește Depresiunea Huedinului în aval de Bologa, unde primește pe primul său afluent dinspre masivul Vlădeasa, Secuieu. După primirea Călatei și Secuieului, debitul Crișului Repede crește mult, mai ales spre sectorul defileului eruptiv de la Poieni, unde și pantele râului cresc de la 0,6 până la 0,7 %. (sursa: ro.wikipedia.org).