Coca-Cola, Mars , Nestlé și Danone produc 6 milioane de tone de plastic anual. Dacă se cumpără...
Atât de mult poluează cu plastic nepăsarea noastră! De ce? Pentru că nu ne spunem în gând (sau cu voce tare) de fiecare dată când ajungem la raft în supermarket:"Refuză produsele ambalate în plastic pentru că poluează!"

Dacă refuzăm plasticul și cerem doar băuturi îmbuteliate în sticle returnabile (refolosibile) și produse în ambalaje eco-prietenoase (precum hârtia obținută din culturile de cânepă) toți producătorii și comercianții vor înțelege mesajul mult mai clar și își vor adapta oferta conform cerințelor pieței.

Cererea schimbă oferta. De aceea contează foarte mult fiecare gest și obicei pe care-l adoptăm atunci când facem cumpărături. Putem accelera sau putem stopa poluarea cu plastic dacă ne schimbăm atitudinea și dacă refuzăm cât mai des să cumpărăm produse ambalate în plastic de unică folosință.

Indiferent ce facem cu ambalajele din plastic de unică folosință acestea ne poluează viața, planeta și viitorul copiilor noștri. Chiar și atunci când se reciclează sau când sunt arse. Odată fabricat, plasticul poluează apa, aerul și solul timp de mii de ani.

CBC News a publicat recent un articol în care dezvăluie faptul că patru dintre cele mai mari companii de bunuri de larg consum din lume produc 6 milioane de tone de deșeuri de plastic în fiecare an, conform unui declarațiilor acestora într-un raport publicat joi. Coca-Cola, Marte, Nestle și Danone sunt responsabile pentru 6 milioane de tone metrice de plastic în fiecare an, potrivit cifrelor furnizate de către aceste companii într-un raport al Fundației Ellen MacArthur. Numai Coca-Cola produce 3 milioane de tone de ambalaje de plastic pe an.
Coca Cola Mars Nestlé și Danone produc 6 milioane de tone de plastic anual 2Citiți aici întreg articolul publicat pe site-ul CBC News.

#RomâniaEcologică