Poluare
Criza poluării cu materiale plastice este mai gravă decât vă imaginați. Plasticul ajunge în mâncarea noastră, în hainele noastre - și în corpul uman!

În anii 1950, se produceau aproximativ 2 milioane de tone de plastic pe an. Acum, această cifră este de 330 milioane de tone pe an - și se așteaptă să crească până în 2050. Nu este suficient să reciclăm.

Avem urgent nevoie de un plan de acțiune cuprinzător pentru a stopa poluarea cu plastic. Interzicerea tuturor pungilor de plastic și a ambalajelor pentru o singură utilizare ar fi un început bun, dar trebuie să mergem mai departe.

Producția de plastic trebuie redusă și alternativele ar trebui încurajate. Autoritățile de reglementare trebuie să se gândească la eliminarea treptată a grupurilor întregi de substanțe chimice care prezintă motive de îngrijorare, mai degrabă decât la restrângerea lentă a substanțelor chimice individuale, iar consumatorii trebuie să fie ajutați să înțeleagă la ce sunt expuși și complexitatea lucrurilor, respectiv a ceea ce poate fi reciclat. O analiză foarte interesantă și pertinentă de la The Guardian

Dacă vrem să stopăm poluarea cu plastic TREBUIE să NU îl mai producem ca să îl folosim în comerț! În momentul de față principalul ambalaj folosit în comrț este plasticul!