Imagini apocaliptice ne arată cât de indiferenți au devenit românii față de natură, de mediul înconjurător. Pentru arderea miriștilor amenda este de la 3.000 până la 50.000 lei.
Imagini apocaliptice preluate de la ISU Galați și postate de către Emil Dragomir, primar al comunei Slobozia-Conachi din județul Galați, ne arată cât de indiferenți au devenit românii față de natură, de mediul înconjurător și, nu în ultimul rând, față de legea ce ar trebui respectată.

Prea multe tragedii și mult prea mult rău fac "piromanii" care sunt fie prea ignoranți, fie prea lipsiți de un minim bun simț ca să înțeleagă că nu doar ei contează. Faptele de acest fel ar trebui pedepsite cu închisoarea pentru că este evident că amenzile pe majoritatea nu-i sperie.


Deși este ilegal au dat foc la miriște și au ars de vii animalele nevinovate 1 Deși este ilegal au dat foc la miriște și au ars de vii animalele nevinovate 3 Deși este ilegal au dat foc la miriște și au ars de vii animalele nevinovate 4 Deși este ilegal au dat foc la miriște și au ars de vii animalele nevinovate 5 Deși este ilegal au dat foc la miriște și au ars de vii animalele nevinovate 6 Deși este ilegal au dat foc la miriște și au ars de vii animalele nevinovate 7 Deși este ilegal au dat foc la miriște și au ars de vii animalele nevinovate 8 Deși este ilegal au dat foc la miriște și au ars de vii animalele nevinovate 9 Deși este ilegal au dat foc la miriște și au ars de vii animalele nevinovate 2

"Mergând pe deal sa văd ce s-a distrus în urma focului. Priviți ce se întâmpla din cauza focului... Acel moment, când de fapt dincolo de chibrit, flăcări și simple miriști exista o lume aparte, specială, există viață și dragoste, iar noi, bolnavi, dăm foc pentru a ne bucura de fum. Imaginile spun totul...?" mesajul postat în luna Martie, anul curent, pe Facebook de către domnul Emil Dragomir, primar al comunei Slobozia-Conachi din județul Galați.

Pentru arderea miriștilor amenda este de la 3.000 până la 6.000 lei, pentru persoane fizice, și între 25.000 și 50.000 lei, pentru persoane juridice

În repetate rânduri Garda Națională de Mediu ne-a confirmat faptul că legislația în domeniul protecției mediului interzice arderea miriștilor, a stufului, a tufărișurilor sau vegetației ierboase, de către persoane fizice sau juridice, fără acceptul autorităților competente pentru protecția mediului și fără informarea, în prealabil, a serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență. În caz de neconformare, vor fi aplicate sancțiuni constând în amendă de la 3.000 până la 6.000 lei, pentru persoane fizice, și între 25.000 și 50.000 lei, pentru persoane juridice.