Derivatele produselor din plastic au fost găsite în 97% din probele de sânge și urină recoltate de la un număr de 2.500 de copii testați între anii 2014 și 2017, potrivit unui studiu al Ministerului German al Mediului și al Institutului "Robert Koch".
Deutsche Welle a publicat sâmbătă un articol despre un studiu realizat de către Ministerul German al Mediului prin care s-a descoperit că aproape toți copiii testați au urme de derivate din produsele de plastic în corpul lor. Unele dintre substanțele chimice găsite le-ar putea afecta sănătatea și dezvoltarea. Derivatele produselor din plastic au fost găsite în 97% din probele de sânge și urină recoltate de la un număr de 2.500 de copii testați între anii 2014 și 2017, potrivit unui studiu al Ministerului German al Mediului și al Institutului "Robert Koch".


Revista săptămânală germană "Der Spiegel" a publicat rezultatele care fac parte dintr-un studiu federal axat pe „biomonitorizarea umană” a copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani. Urme a 11 până la 15 ingrediente din plastic au fost găsite în probele recoltate și testate.

"Studiul nostru arată clar că ingredientele din plastic, care cresc în producție, se regăsesc tot mai mult în organismul uman", a declarat Marike Kolossa-Gehring, unul dintre autorii studiului.
Produsele plastice sunt de asemenea blamate pentru perturbarea funcției hormonale, care ar putea duce la obezitate, tulburări ale sistemului reproducător, cancer și întârzieri de dezvoltare la copii.

Copiii mici sunt cei cei mai vulnerabili la poluarea cu plastic

Conform cercetărilor, copiii mai mici au fost raportați a fi cei mai afectați de ingerarea plasticului provenit în mare parte din apa îmbuteliată lîn plastic și produsele alimentare. Studiul a arătat de asemenea și cum copiii din familii sărace au avut mai multe reziduuri de plastic în corpul lor decât copiii din familii cu venituri mai mari, conform unor emisiuni difuzate de către televiziunea publică germană ARD.

Potrivit revistei, studiul nu a fost încă publicat oficial, rezultatele fiind puse la dispoziție de către guvern, la cererea unei organizații a Partidului Verde în urma unui demers de a afla efectele substanțelor chimice asupra sănătății publice.