A dus 5 litri de ulei alimentar uzat la Auchan pentru reciclare și a salvat 5 milioane de litri de apă de la poluare

Inspirată de articolele postate pe pagina "România Ecologică", o cititoare ne-a trimis poze și mesajul de mai jos după ce a dus 5 litri de ulei alimentar uzat la un magazin Auchan pentru reciclare ca să salveze 5 milioane de litri de apă de la poluare.

 Andreea din București:

"Salut!
Vă urmăresc de ceva vreme și vă citesc pagina cu mare drag. Am învățat de la voi foarte multe lucruri frumoase. Unul dintre acestea e cât de important este să nu aruncăm uleiul folosit în bucătărie după ce prăjim. Atunci când am citit articolul despre uleiul alimentar uzat. Am fost năucită când am citit că 1 litru de ulei alimentar uzat poate polua un milion de litri de apă. Și de atunci am pus deoparte într-un bidon de 5 litri uleiul pe care l-am folosit în bucătărie și pentru că era deja plin, când am aflat tot de pe pagina voastră faptul că Auchan îl primește pentru a-l recicla l-am luat cu mine și l-am dus la biroul de informații din incinta magazinului. Mi-au dat drept răsplată un bidon de 5 litri de apă plată de la Aqua Carpatica. Este minunat faptul că firmele mari încep să se implice. Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți și vă urez mult spor în continuare!"
Cititoarea noastră se referă la articolul "Am salvat 4 milioane de litri de apă de la poluare cu 4 litri de ulei alimentar uzat dus la o benzinărie MOL pentru reciclare" publicat pe site-ul nostru ]n data de 22 Aprilie 2019 fiind unul dintre cele mai citite articole cu aproape 180.000 de accesări și peste 2800 de redistribuiri pe Facebook.

Nu uitați!
1 litru de ulei alimentar aruncat la chiuvetă poluează 1 milion de litri de apă
Atunci când uleiul prăjit este deversat din neglijență sau intenționat în apele naturale, efectele sunt dezastruoase - plutind pe suprafața apei în lacuri sau râuri, uleiul uzat împiedică transferul de oxigen, distrugând vietățile aflate în apă. O singură picătură de ulei alimentar uzat poate polua chiar și o mie de litri de apă naturală.