Iată unde puteți recicla uleiul alimentar uzat.  ESTE GRATUIT!

Știați că 1 litru de ulei alimentar aruncat la chiuvetă poluează 1 milion de litri de apă? Iată unde puteți recicla uleiul alimentar uzat. ESTE GRATUIT!

1. Uleiosul

PREDARE ULEI
Serviciul de colectare este gratuit și se adresează persoanelor fizice și juridice (HoReCa) de pe raza celor 6 sectoare ale municipiului București şi celor din municipiul Iaşi.
Cantitatea minimă de predare este de 4 litri pentru persoanele fizice şi 20 litri pentru persoanele juridice. Uleiul colectat este predat unui centru de colectare.
Pentru înscrieri în baza noastră de date completați unul dintre formularele de mai jos.
CONTACT
Telefon: 0741.027.082 (București, Iași)
Telefon: 0743.780.766 (Iași)
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
site: uleiosul.com

2. Sigurec
CUM POTI COLECTA ULEI ALIMENTAR?
1. Varsă uleiul folosit într-o sticlă PET transparentă de minim 1kg (sticle PET de 0,5 L) sau maxim 4 kg (PET de 2,5L)
2. Uleiul trebuie să fie curat, fără depuneri de resturi alimentare sau apă
3. Vino cu sticla la stațiile Sigurec din parcările Carrefour
4. La preluare, uleiul este cântărit și în funcție de cantitate, se eliberează un voucher valoric ce poate fi folosit ca reducere la cumpărături, valoarea unui kilogram de ulei alimentar uzat fiind de 0,50 lei
5. Ia-ți voucherul valoric și bucură-te de reduceri la cumpărături
6. Scanează codul QR de pe voucher, ia-ți puncte verzi și înscrie-te la concursurile Sigurec
Unde gasesti statiile sigurec care colecteaza ulei alimentar uzat aici: https://goo.gl/wGGj2E

3. MOL Romania
MOL România este prima reţea de benzinării care în august 2012 a iniţiat un program pentru colectarea de la populaţie a uleiului alimentar uzat, cu scopul de a contribui la protecția mediului și la educaţia civică privind acest subiect.

Uleiul alimentar uzat, odată ajuns în sistemul de canalizare şi/sau în gunoi, constituie un element nociv, întrucât depunerea acestuia pe pereţii sistemului de canalizare provoacă obturări ale conductelor, iar în cazul în care este aruncat împreună cu gunoiul menajer, acesta apare ulterior la locul de depozitare a deşeurilor sub forma unei substanţe greu degradabile. Atunci când uleiul prăjit este deversat din neglijenţă sau intenţionat în apele naturale, efectele sunt dezastruoase - plutind pe suprafaţa apei în lacuri sau râuri, uleiul uzat împiedică transferul de oxigen, distrugând vietăţile aflate în apă. O singură picătură de ulei alimentar uzat poate polua chiar şi o mie de litri de apă naturală.

Persoanele care vor înmâna la punctele de colectare din benzinăriile MOL cel puţin un litru de ulei alimentar uzat vor primi un cadou, în limita stocului disponibil. Procedura de predare este foarte simplă: uleiul colectat într-un recipient trebuie predat personalului din staţia respectivă.

Uleiul colectat de MOL România de la populaţie este predat şi intră în gestiunea companiei specializate Biofilter România, care asigură transportul şi predarea cantității colectate la un operator autorizat. Procesul de reciclare constă în mai multe etape: uleiul colectat trece printr-un proces de purificare, iar după această etapă de eliminare a impurităţilor, lichidul rezultat ajunge la o uzină de producție. Prin prelucrarea uleiului alimentar uzat se produce biocombustibil (componentă bio pentru motorină).

Adresele benzinăriilor care participă la program aici: https://goo.gl/s79vHa