Tuburile de la pasta de dinți NU se reciclează la Sigurec
Tuburile de la pasta de dinți, cod CP/90, NU se reciclează dacă le duceți la centrele Sigurec. Și dacă tuburile goale de la pasta de dinți la Sigurec NU se reciclează, cel mai probabil nici în altă parte din România NU se reciclează. Acest ambalaj din plastic care are de obicei și alte materiale în compoziție, ceea ce-l face imposibil de reciclat, plus substanțele din pasta de dinți (dacă tuburile nu sunt spălate în prealabil), o altă cauză pentru care nu se reciclează întrucât poate afecta liniile și utilajele de reciclare, este pe cât de toxic pentru mediu pe atât de răspândit pentru că marilor producători chiar nu le pasă.
Tuburile de la pasta de dinți cod CP 90 NU se reciclează dacă le duceți la centrele Sigurec 2 Tuburile de la pasta de dinți cod CP 90 NU se reciclează dacă le duceți la centrele Sigurec 3
Iată răspunsul pe care noi l-am primit de la Sigurec după ce le-am trimis pozele cu un tub gol (cod CP/90) de la pasta de dinți Oral-B & Blend-a-med și i-am întrebat dacă se reciclează:

"Buna ziua, mulțumim pentru mesaj. Tuburile de pasta de dinți au de cele mai multe ori mai multe materiale în compoziție, ceea ce face întreg procesul greoi și tuburile imposibil de reciclat. Mai mult, aceste tuburi nu sunt goale de cele mai multe ori, conțin încă substanțe ce pot afecta liniile și utilajele de reciclare."
Refuză plasticul de unică folosință!
Redu! Refolosește! Reciclează!