ORGANIC INDIA, o afacere sustenabilă care poate fi un model de urmat pentru companiile de pe întreg mapamondul
Evoluția acestei afaceri prietenoase cu natura este impresionantă. ORGANIC INDIA demonstrează lumii întregi că se poate și altfel: cu grijă față de mediul înconjurător, cu sprijin și respect față de micii fermieri și cu promovarea plantelor vindecătoare pentru a atinge Adevărata Stare de Bine. ORGANIC INDIA practică cu sprijinul fermierilor tradiționali din zonele rurale ale Indiei metodele agricole care permit regenerarea solului și prin care se protejează biodiversitatea Planetei.

Mii de hectare de teren agricol cultivate ecologic și sustenabil cu plante medicinale, alături de micii agricultori locali, pentru Adevărata Stare de Bine

Mici fermieri locali ORGANIC INDIA

Rezultatul acestei viziuni înseamnă revitalizarea economică și culturală a comunităților rurale. Cu peste 3000 de mici ferme colaboratoare, dar și îmbunătățirea sistemului de sănătate, educației și incluziunii sociale a femeilor. Agricultura sustenabilă este cea care oferă un trai sigur familiilor agricultorilor, conservă mediul natural și resursele, susține comunitățile și îi tratează cu respect și corectitudine pe toți cei implicați.

Toate produsele ORGANIC INDIA conțin plante medicinale 100% Certificate Organic, nu conțin organisme modificate genetic, nu conțin pesticide sintetice, erbicide, ingrasaminte sau alte tratamente chimice. Ambalajul ceaiurilor nu este infoliat cu plastic - cartonul este 100% din hârtie reciclată, plicurile de ceai sunt din celuloză nealbită (fără agenți chimici de înălbire sau microplastic) și nu conțin capse metalice. Ceea ce demonstrează încă o dată faptul că producătorul este atât la sănătatea clienților săi cât și la mediu, având în vedere faptul că un singur plic de ceai poate să elibereze aproape 12 miliarde de particule de microplastic şi mai mult de 3 miliarde de nanoparticule în apa din ceaiul tău, niveluri de mii de ori mai mari decât cele regăsite în alte alimente, dacă nu este fabricat din celuloză nealbită așa cum sunt cele de la ORGANIC INDIA.

certificări produse ORGANIC INDIA

 

Pentru comenzile online securizarea coletelor cu produse se face cu folie cu perne de aer din material biodegradabil și compostabil, pe bază de amidon. Baxurile sunt realizate 100% din hârtie reciclată.

Adevărata Stare de Bine obținută cu puterea tămăduitoare a plantelor medicinale

plante medicinale pentru adevarata stare de bine ORGANIC INDIA

În primul rând trebuie reținut faptul că toate produsele ORGANIC INDIA conțin plante 100% Certificate Organic, fără pesticide sau fertilizatori sintetici în niciun stadiu al producției. Iată mai jos o scurtă descriere a plantelor folosite în ceaiurile și produsele ORGANIC INDIA:

Tulsi (Busuioc sfant)
Tulsi (cunoscut și sub denumirea de Busuioc sfant) este considerat în Ayurveda „Regina Plantelor Medicinale” și este venerat ca planta sacră, cu putere vindecatoare. Tulsi este cultivat în mod tradițional într-un vas de lut în orice casa sau gradina, iar beneficiile sale pentru sanatate sunt în mod repetat amintite în manuscrise Indiene vechi de până la 5.000 de ani. Tulsi este un adaptogen cu beneficii multiple pentru sanatate si starea de bine.

Triphala In sanskrita
In sanskrita, Triphala inseamna „trei fructe” si reprezinta un amestec ayurvedic traditional din 3 fructe specifice Indiei: Amalaki (Emblica officinalis) – în lb. romana Coacaz indian, Vibhitaki (Terminalia belerica) și Haritaki (Terminalia chebula). Este un remediu natural pentru sanatatea intregului tract digestiv avand proprietati antioxidante impresionante.

Tărâțe Integrale de Psyllium
Taratele Integrale de Psyllium sunt obtinute din semintele de Psyllium (Plantago Ovata), planta specifica Indiei și Pakistanului. Taratele de Psyllium conțin atât fibre solubile, cat si fibre insolubile ce sprijină sănătatea intregului sistem gastrointestinal. ORGANIC INDIA este prima companie din lume care a produs Psyllium certificat organic, obtinut fără folosirea de pesticide și substanțe chimice.

Brahmi ~ Gotu Kola (Centella asiatica)
Brahmi ~ Gotu Kola este o planta adaptogenă folosită de secole pentru sustinerea bunei funcționari a creierului și a întregului sistem nervos. Brahmi ~ Gotu Kola ajuta organismul în situații de stres prelungit, calmează și asigură un somn lin. În Ayurveda Brahmi este considerată „Planta iluminarii”.

Neem (Azadirachta indica)
Neem este un copac veșnic verde, specific Indiei, ce poate ajunge până la înălțimi de peste 40 de metri, denumit „Farmacia naturii”. Neem este folosit în India de peste 2000 de ani pentru proprietățile sale antibacteriene, antivirale și antimicrobiene, atat în administrarea internă, cât și în folosirea externă, pentru diverse afecțiunii ale sângelui, pielii și țesuturilor moi.

Shatavari (Asparagus racemosus)
Shatavari este o planta adaptogena bogata in fitoestrogeni (estrogeni naturali) și utilizată adesea în medicina ayurvedica pentru acțiunea sa benefică în sustinerea functiilor hormonale și reproductive ale organismului femeii în toate etapele vieții.

Ashwagandha (Withania somnifera)
În medicina ayurvedica, Ashwagandha este cunoscută si ca „Ginseng indian” datorită proprietăților sale revitalizante, deși din punct de vedere botanic cele doua plante nu sunt înrudite. În sanskrita, „Ashwagandha” înseamnă „miros de cal”, facandu-se o asociere între efectele acestei plante asupra sanatatii – stimularea sexualitatii, acțiune revigoranta, etc. – și vigoarea și puterea armasarilor.

Ceai verde (Camellia sinensis)
Ceaiul verde este recunoscut în întreaga lume drept una dintre cele mai sănătoase alternative pentru energizarea și revitalizarea
organismului. Bogat în antioxidanti – polifenoli, flavonoide, catechine – ceaiul verde blochează efectele radicalilor liberi și previne daunele la nivel celular și, implicit, îmbătrânirea prematură a organismului.

Ghimbir (Zingiber officinale)
Ghimbirul este o planta nelipsita din bucătăria indiană, dar și din medicina traditionala ayurvedica. De la Ghimbir se consumă radacina fie in forma cruda, uscata, sub forma de pudra sau pasta. Gingerolul este principala substanța activă din compozitia Ghimbirului, cea care îi da aroma puternica, dar și numeroasele proprietăți medicinale.

Turmeric (Curcuma longa)
De peste 6.000 de ani Turmericul este venerat ca vindecător holistic și este utilizat în multe domenii, de la cosmetică și frumusețe până la medicină. În medicina ayurvedica, Turmericul joacă un rol important datorită proprietăților sale – de la detoxifierea ficatului până la conferirea unui ten luminos.

Multiple certificări oficiale demonstrează că ORGANIC INDIA livrează ceea ce promite

multiple certificări produse ORGANIC INDIA

Nominalizată și certificată în SUA ca și organizație B Corp, cu un scor de impact de 120 față de 80 cât ar fi limita de încadrare în standardele operării sustenabile.

Non GMO (Fără Organisme Modificate Genetic)
Ceaiurile Tulsi și suplimente pe baza de plante ORGANIC INDIA au primit certificare Non GMO. Aceasta verificare autentifica integritatea naturala a semintelor, plantelor și produselor ORGANIC INDIA. Proiectul non-GMO a fost inițiat de o organizație non-profit care a conștientizat pericolele alimentelor modificate genetic și care încurajează autoritățile din întreaga lume sa permita consumatorilor, prin programe de informare, să ia decizii în cunoștință de cauză cu privire la achiziționarea de produse modificate genetic.

Certificare Organică UE
Logo-ul pentru certificare ecologică al UE garantează faptul ca produsul în cauza respecta standardele Europene privind produsele organice. Consumatorii care cumpara produse ce poarta acest logo pot avea încredere că cel puțin 95% dintre ingredientele din compoziție au fost produse ecologic, produsul respecta regulile schemei oficiale de inspectie, a venit direct de la producător într-un ambalaj sigilat și ca produsul poarta numele producătorului sau al vanzatorului si numele sau codul organului de inspectie. Speranta este ca, pe termen lung, logo-ul UE certificat organic va fi capabil sa rezolve problemele comerciale cu care se confruntă astăzi sectorul alimentar ecologic.

NPOP India Organic
Programul National Indian pentru Productii Organice si Logo-ul India Organic este guvernat de APEDA, care furnizeaza standarde naționale pentru produsele organice printr-o Politică și un Program Național de Acreditare. Obiectivele Programului Național pentru producția ecologică include: (1) Asigurarea mijloacelor de evaluare a programelor de certificare pentru agricultura si produsele organice conform criteriilor aprobate la nivel internațional (2) Acreditarea programelor de certificare. (3) Facilitarea certificării produselor organice în conformitate cu Standardele Naționale pentru Produsele Organice. (4) Încurajarea dezvoltării agriculturii ecologice și a procesării ecologice.

EARTH SEER
Acest nou standard reflecta un angajament pentru afaceri sustenabile ce inspira, promoveaza si sprijina bunastarea si respectul pentru toate fiintele si pentru Mama Natura. „Earth Seer” are următoarele criterii: Ethical (etic) Accountable (responsabil) Reliable (pe care te poți baza) Trustworthy (de încredere) Holistic (holistic) Socially, Environmentally and Economically Responsible (responsabil din punct de vedere social, ecologic și economic)

GMP – Good Manufacturing Practices Certificarea SGS
GMP verifica dacă sunt respectate toate practicile necesare pentru un program eficient de siguranta alimentara. Are în vedere igiena în toate aspectele procesului de fabricație SGS, inclusiv în ceea ce privește locațiile și echipamentele, productia primara, ambalarea, depozitarea, distribuția, controlul dăunătorilor și gestionarea deseurilor, precum si igiena personala de rutina a personalului. ORGANIC INDIA Pvt. Ltd. îndeplinește cerințele din Ghidul Codex Alimentarius, Codul internațional de practici recomandat, Principiile generale de igienă alimentară CAC / RCP 1-1969 Rev. 3 (1997).

HACCP – Hazard Analysis & Critical Control Points
Certificarea Sistemului de Management al Sigurantei Alimentare, bazată pe HACCP, verifica dacă standardele Organizației Mondiale a Sanatatii sunt îndeplinite în gestionarea sigurantei și igienei alimentare. Acest sistem se bazează pe „Criteriile de evaluare a unui sistem operațional HACCP”. Este o schema de înregistrare acreditată pentru evaluarea stării operaționale și performanței unui sistem de management al sigurantei alimentelor bazate pe HACCP pentru a asigura siguranța produselor alimentare. Organizațiile care finalizează cu succes evaluarea castiga atat un certificat HACCP, cat și o înregistrare de cel mai înalt nivel, comunicand consumatorilor, comerciantilor cu amanuntul, autorităților guvernamentale și altor părți interesate ca pot avea încredere justificata în modul în care organizația controlează sigurantă alimentara și igiena produselor alimentare.

ISO 9001 : 2008
Certificarea ISO a devenit o cerinta esentiala în întreaga lume. Nu există o garanție mai buna decat certificarea ISO pentru castigarea recunoașterii la nivel internațional și a încrederii cumparatorului într-un produs. Standardele ISO asigura caracteristici vitale precum calitatea, respectarea normelor ecologice, siguranța, economia, fiabilitatea, compatibilitatea, interoperabilitatea, eficiența și eficacitatea. Ele facilitează comerțul, raspandesc cunostiintele si împărtășesc progresele tehnologice și practicile de buna gestionare. Standardele ISO oferă soluții practice și furnizeaza beneficii pentru aproape toate sectoarele de afaceri, industrie și tehnologie și pentru toate cele trei dimensiuni ale dezvoltării durabile – economice, de mediu și sociale.

USDA – United States Department of Agriculture
Certificatul organic USDA verifica dacă se respecta toate reglementările, cerințele și specificațiile Departamentului Agriculturii din Statele Unite. Acesta acopera o gama larga de masuri detaliate de monitorizare și control. Este unul dintre cele mai cuprinzatoare si exigențe sisteme de certificare pentru a asigura angajamentul absolut fata de calificările de Certificare Organică, așa cum au fost stabilite de Departamentul pentru Agricultura al Statelor Unite.

Control Union Certifications
Control Union Certifications World Group este o organizație de certificare recunoscută pe plan internațional ce efectueaza inspectii si certificari pentru metode agricole, de prelucrare și de producție sustenabile. Aceasta certifica faptul ca materiile prime provin din cultivarea ecologică și sunt prelucrate utilizând metode organice. Control Union verifica faptul ca produsele au fost cultivate în conformitate cu metode de producție sustenabile, prin supravegherea, testarea, inspectarea, evaluarea și certificarea lor conform reglementărilor CEE 2092/91, NOP din USDA (Programul organic național al Departamentului Agriculturii al Statelor Unite) JAS (Standardul Agricol Japonez).

OU Kosher
Acest logo indica faptul ca un produs poate fi consumat de toți cei care respectă regulile unei alimentatii kosher, precum și de mulți alții care au cerințe dietetice speciale. Astăzi, producătorii și consumatorii consideră că acest logo este o verificare independentă a calității, integrității și purității. Ei știu, de asemenea, că reputația Uniunii Ortodoxe este de neegalat în ceea ce privește fiabilitatea și îndeplinirea celor mai înalte standarde kosher. De departe cea mai mare agenție de certificare kosher – și de departe cea mai extinsă la nivel global, Uniunea Ortodoxă este renumita pentru capacitatea sa de a satisface nevoile clienților sai prompt și eficient. Acordarea certificarii OU Kosher pe brandul nostru întărește poziția sa pe piața și ajuta la extinderea cotei de piață. Atunci cand un produs este certificat Kosher, consumatorul poate fi sigur ca fiecare ingredient care intra in compozitia acelui produs este corect identificat si provine din surse de încredere.

Halal Certification
Comitetul Halal – Jamiat Ulama – E – Maharashtra (JUM) se ocupa de toate aspectele legate de aplicarea generala a termenului Halal, cu referire specifică la legile dietetice islamice. Membre sunt organisme teologice (Comitetul Sharia) și persoane individuale, specializate (Comitetul Tehnic). Jamiat se bucură de recunoaștere la nivel mondial ca fiind singurul organism național din India autorizat sa faca certificarea Halal a produselor indiene.