Ce înseamnă să faci cumpărături de la magazine Zero Waste ca ONO-despachetărie din Oradea
Făcând cumpărături de la afacerile mici, locale, de tip Zero Waste, cum este de exemplu ONO-despachetărie din Oradea, faci foarte multe fapte bune pentru mediu, dar și pentru tine și pentru comunitatea locală. Pe scurt, cel puțin următoarele:

💚 protejezi natura, probabil mult mai mult decât îți dai seama la prima impresie;
💚 după o vreme poți ajunge la nivelul la care nu mai ai nevoie de servicii de salubritate, pentru că Zero Waste înseamnă Zero Deșeuri și Zero Risipă; Cu alte cuvinte, bye bye gropi de gunoi și risipă alimentară (cumperi doar cât ai nevoie);
💚 cumpărând de la magazinele etice, mici, locale, contribui în mod direct și la susținerea producătorilor locali sau zonali. Un magazin Zero Waste va încerca întotdeauna să se aprovizioneze cât de mult poate de la producătorii mici și de bună credință din zonă. Lucru esențial pentru o economie națională puternică și o societate mai prietenoasă cu mediul;
💚 existența unui magazin Zero Waste în zona ta este fără îndoială o binecuvântare, atunci când vrei să faci bine mediului înconjurător și să susții schimbarea de care întreaga omenire are nevoie. Natura este suportul vieții, dacă nu o protejăm învățând să facem cât mai puțin deranj în viața de zi cu zi, atunci NU ne protejăm viitorul.

Cum ar fi dacă în fiecare cartier, sat, comună, am avea magazine care se aprovizionează în principal de la producătorii locali de bună credință, care te ajută să nu mai generezi deșeuri și îți oferă posibilitatea să cumperi tot ce ai nevoie de la companiile etice, cele care au grijă să nu polueze cu plastic sau alte ambalaje și se străduiesc, pe bune, să își reducă impactul negativ asupra mediului înconjurător?!

UPDATE 15 septembrie 2021

Despachetăria ONO are acum mare nevoie de susținerea ta ca să reziste într-o piață nedreaptă

Din păcate, într-o lume a consumerismului, dominată de marile corporații, afacerile mici locale cu adevărat prietenoase cu mediul nu rezistă concurenței supermarketurilor sau fac față foarte greu, fiind într-o permanentă situație de incertitudine. Furnizorii, în general, oferă discount-uri în funcție de volum. Un magazin mic nu se poate lupta cu un supermarket atunci când vine vorba de prețuri, însă ceea ce îți oferă un magazin Zero Waste NU îți va putea oferi niciodată un lanț de supermarketuri, NICIODATĂ!

Dacă vrei să susții producătorii mici locali, de bună credință, un stil de viață mai sănătos prin care nici tu, nici natura, să nu vă intoxicați cu plastic și prin care poluarea cu ambalaje de unică folosință, în special plastic, cel mai nociv dintre toate, dispare sau scade dramatic, atunci cel mai bun lucru pe care-l poți face este să cumperi de la magazinele Zero Waste, așa cum este despachetăria ONO din Oradea. Însă acum au nevoie de mai mult sprijin ca oricând. Au nevoie de o comunitate cu minim 180 membri eco conștienți, coagulată în jurul acestei mici afaceri sustenabile față de natură, care să se aboneze printr-o contribuție lunară de 35 de lei, timp de un an.

De la o inimă eco la alta, susținerea reciprocă este esențială într-o comunitate Zero Waste pentru a exista!

Ajutorul este reciproc. Membrii comunității care contribuie cu 35 de lei pe lună, primesc din partea despachetăriei ONO din Oradea 20% discount la toate produsele (alimente și non-alimente), de fiecare dată când fac cumpărături, la cele aproximativ 500 de produse existente în magazinul fizic sau în magazinul lor online.

Noi susținem această mică afacere locală, acest magazin Zero Waste din Oradea, care încearcă să rupă ritmul consumerismului și al nepăsării față de mediul înconjurător și îți recomandăm să dai click AICI pentru a deveni Patreon Ono, ca să îi susții și tu. Dacă ai nevoie de alte informații despre despachetăria ONO, te rugăm să ne scrii la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și promitem să îți răspundem la toate întrebările cât mai deschis și pertinent posibil.