Vești bune de la Cluj, s-a deschis un nou magazin Zero Waste pentru iubitorii naturii
Entuziasmul unor tineri iubitori ai naturii din Cluj dă naștere magazinului zero waste ecoptimist.ro și îmbogățește astfel oferta pentru cei care au înțeles că este nevoie de o schimbare majoră în ceea ce privește comerțul. Zero Waste este conceptul pe care toți trebuie să-l îmbrățișăm, ca să nu ne sufocăm în propriile deșeuri.

Mult prea mult plastic, mult prea multă risipă și mult prea multe deșeuri sunt astăzi generate în zona comerțului cu bunuri de larg consum. Dar există speranță: Magazinele Zero Waste, așa cum este și ecoptimist.ro. Un magazin online înființat cu mult entuziasm și optimism, care stă la dispoziția tuturor celor care vor o viață fără deșeuri, fără plastic, fără risipă. O viață mai sustenabilă, mai bună atât pentru om cât și pentru natură.

Cine sunt tinerii ecoptimiști de la Cluj care au lansat magazinul zero waste ecoptimist.ro?

"Suntem o familie de ecoptimiști din Cluj-Napoca. Povestea noastră a început din dorința de a reduce cantitatea de deșeuri pe care o producem noi ca familie. De aici am început să ne documentăm și să căutăm soluții pentru reducerea și prevenirea risipei. Recent am hotărât să împărtășim experiența cu un public mai larg prin deschiderea magazinului online." povestește Delia Radziuk, fondatoarea magazinului.
Delia Radziuk fondatoarea magazinului ecoptimist
Ce înseamnă că suntem ecoptimiști? Optimismul e ce ne pune în mișcare. Vrem să arătăm că fiecare pas mic la nivel personal și de comunitate contează. Vrem să scoatem exemplele bune (împreună cu impactul pe care îl putem avea) în evidență și sperăm că ecoptimismul nostru să fie contagios. Vrem să arătăm că viața cu mai puțină risipă aduce mai multă bucurie."

Câteva cuvinte despre magazinul zero waste ecoptimist.ro

Oferim produse pentru toată familia (de la mic la mare). Susținem brandurile noastre locale și le promovăm cât putem de mult, iar pe lângă acestea avem produse și de la branduri europene renumite pe zero waste. Avem câteva produse de îngrijire personală (și nu numai) unice pe piața din România.

sticlă reutilizabila Retap pentru apă
Începând cu cei mici, vrem să le oferim scutece textile, mult mai prietenoase cu natura decât cele de unică folosință (evităm în medie aproximativ 2 tone de deșeuri produse prin folosirea scutecelor de unică folosință pentru un singur copil). Tot pentru copii am adus un brand foarte interesant de jucării de tip craft care îi învață să recicleze și să-și facă jocuri și jucării din deșeuri – e unic pe piața din România și este o resursă foarte bună de educație ecologică pentru ei. Pentru toată familia avem produse de îngrijire personală, de îngrijirea casei, dar și cadouri eco.

produse pentru igiena dentară naturale și fără plastic ecoptimist ro
Tot procesul este prietenos cu mediul. Începând de la ambalare, care se face în cutii refolosite în primă fază, utilizăm bandă adezivă de hârtie reciclată și pufuleți vegetali din amidon (complet solubili în apă) ca soluție de umplere, și până la livrare, care pe raza orașului Cluj-Napoca se realizează cu bicicleta.

"Ne implicăm în proiecte de upcycling. De curând, cu ocazia campaniei #SecondHandSeptember, am lansat un proiect de upcycling prin care recuperăm materiale textile și le transformăm în diferite alte obiecte, pe care apoi le punem la dispoziția publicului pe site-ul nostru. Momentan avem săculeți textili din perdele și sacoșe din cearșafuri. Suntem conștienți de faptul că industria textilă este unul din cei mai poluatori factori pentru mediu, producând o cantitate uriașă de deșeuri, așa că ne dorim să venim și aici cu proiecte, campanii, soluții și inspirație pentru a proteja mediul înconjurător." explică ecoptimista Delia pe care o apreciem pentru entuziasmul și eforturile sale de a găsi soluții pentru un comerț eco-prietenos.