Zero Risipă: Alege la sticlă cu capac din aluminiu! Ambele fiind materiale care se pot recicla la nesfârșit

Alege la sticlă cu capac din aluminiu! Ambele fiind materiale care se pot recicla la nesfârșit, fără deșeuri, fără risipă. Ce se vede în imagini este o sticluță de la un digestiv (30 ml) pe care l-am degustat în scop nobil, ca să avem material de lucru pentru această postare 😊.

Sticla este un material trainic, care nu afectează deloc conținutul și îi păstrează cel mai bine proprietățile. Care poate fi refolosită timp îndelungat și reciclată la nesfârșit atunci când vine momentul. Aluminiul din care este făcut capacul, este de asemenea un material care nu își pierde proprietățile în procesul de reciclare, așadar se poate refolosi ca materie primă din nou și din nou, la infinit.

Câte produse care sunt acum ambalate în plastic ar putea fi comercializate în astfel de sitcluțe?! Uleiurile esențiale, pentru care eventual putem lua o pipetă clasică din sticlă cu pompiță din cauciuc natural (am văzut că încă mai există la 3-4 lei bucata), esențe pentru gătit, alcool sanitar și câte și mai câte. Toate fără a mai genera deșeuri din plastic, fără transfer de substanțe chimice și cu cu economie la materii prime, dacă se recuperează și se reciclează. Un singur lucru am schimba la această sticluță. Materialul din interiorul capacului, care pare a fi polistiren expandat. In locul lui se poate folosi plută sau cauciuc natural, ambele obținute din surse regenerabile și