Zero Risipă: Alege un briceag reutilizabil, fără plastic, multifuncțional și durabil
Briceagul de buzunar multifuncțional din imagine are mai bine de 10 ani. A văzut munți, mări, baruri și chiar restaurante. A refuzat sute, poate mii de tacâmuri de unică folosință și încă nu a obosit. În majoritatea situațiilor este absurd să folosim cuțite, furculițe, linguri, farfurii, pungi sau alte obiecte de unică folosință.

Producția obiectelor de unică folosință implică diferite forme de poluare, indiferent dacă sunt biodegradabile, compostabile sau de altă natură. Este lipsit de sens să folosești un obiect câteva minute și să-l arunci. Evident, nu discutăm de cele destinate domeniului medical. În rest, tot ceea ce este de unică folosință folosit în mod curent în diferite locuri (picnic, restaurant, bar, terasă, supermarket etc.) poate fi înlocuit cu alternative reutilizabilă, fără plastic, și durabile. Exact cum este briceagul de buzunar, multifuncțional, din exemplul nostru. Îl avem de multă vreme și cu puțină grijă poate fi folosit chiar și de mai multe generații.

Reutilizabilele sunt mai bune decât obiectele de unică folosință din toate punctele de vedere, în ceea ce privește protecția mediului înconjurător. Știința arată că reutilizarea bate în mod clar o singură utilizare, la cele șase valori de mediu pentru care au fost comparate:

  1. Emisiile de gaze cu efect de seră (GES) sau potențialul de încălzire globală (GWP)
  2. Consumul de apă
  3. Extragerea resurselor
  4. Generarea deșeurilor
  5. Generarea gunoiului (mizeria cauzată în natură și în alte locuri)
  6. Poluarea cu plastic