Zero Risipă: Detergent la dozator în propriul recipient
Pentru Zero Risipă și Zero Deșeuri te duci cu recipientul gol de acasă la magazin, îl pui la dozator, selectezi detergentul dorit, apeși butonul și după ce se umple, iei eticheta și mergi la casa de marcat pentru plată. Migros, unul dintre cele mai mari supermarketuri din Elveția testează aceste stații de alimentare pentru produse de curățenie în două dintre magazinele sale.

 
Dar se poate și mai bine pentru natură. Iată cum:

Cu detergent solid, fără niciun fel de ambalaj, luat de la magazinele Zero Waste locale sau comandat online și livrat în hârtie reciclată. Există o gamă destul de variată de detergenți solizi, 100% naturali, produși în România, care se pot achiziționa direct din magazinele care au o politică Zero Deșeuri sau de la cele online specializate.

Dacă e detergent lichid, atunci măcar să fie eco-prietenos, NU unul dintre cele pe a căror etichetă scrie "nociv pentru viața acvatică, cu efecte de lungă durată". Iar Recipientele să fie din aluminiu (de exemplu, așa cum sunt cele de ulei de măsline la anumite sortimente) ca la sfârșitul perioadei de viață să poată fi reciclate la nesfârșit. Asta este o mare calitate a aluminiului. Nu își pierde proprietățile în ciclul de reciclare. Spre deosebire, plasticul nu se poate recicla la nesfârșit. După câteva reciclări numai e bun de nimic și devine un deșeu toxic și poluant pentru sute, chiar mii de ani.

Mai multe detalii despre cele prezentate în video de mai jos găsiți pe site-ul Migros, aici: https://bit.ly/3jjKr3u